Rusya- Ukrayna savaşı Samsun turizmini nasıl etkiledi?

Rusya- Ukrayna savaşı Samsun turizmini nasıl etkiledi?

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, ekonomik sıkıntılar ve savaş durumunun Samsun turizmine etkisini belirtti.

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) BaşkanıMurat Toktaş Rusya- Ukrayna savaşınınSamsun turizmine nasıl bir etkisi olduğunu açıkladı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI KARADENİZ BÖLGESİNİ ETKİLEDİ Mİ?

Murat Toktaş açıklamasında; ''Karadeniz Bölgesi,Rusya- Ukrayna tarafından çok fazla turist almıyor. Bu anlamda en çok etkilenen bölge Akdeniz ve sonrasında Ege Bölgesi daha sonrasında Kapadokya ve Pamukkale tarafıdır. Turizm Bakanlığı bu sene 9 milyona yakın Rusya- Ukrayna bölgesinden turist geleceğini hedefliyordu. Ama şu anda görünen o ki pek kimse gelemeyecek'' açıklamasında bulundu.

Rusya- Ukrayna savaşı Samsun turizmini nasıl etkiledi?

'RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDAN,SAMSUN EKONOMİK ANLAMDA ETKİLENDİ'

Murat Toktaş; ''Samsun ve Karadeniz bölgesine bu savaşın şöyle bir etkisi var, biz ekonomiyle çalışan bir bölgeyiz. Bölgemizdeki tesisler ve otellerimiz temmuz ve ağustos aylarında kültür turlarına ev sahipliği yapıyor. Samsun 2-3 ay kültür turlarıyla iş yapıyordu ama geri kalan 9-10 ayda ekonomik hareketlilik yaşanan bir şehir. Yaşanan savaş ve ekonomik sıkıntılardan tabi ki bu durum da etkiledi. Bu da bizim ekonomik hareketlilik konusundaki hedef kitlemizi etkiliyor. Biz şehirdeki iş hareketliliği ile iş yapan tesisleriz ve bu konuda biraz sıkıntı yaşayacak gibiyiz. Rusya'daki savaştan turistik bir kaybımız yok ancak dolaylı yol ile ekonomik anlamda avrupa da dahil bu durumdan etkilenmiş oluyoruz. Savaş ne kadar kısa sürerse bunun etkileri de o kadar az olur'' dedi.

SAMSUN SON HABER

samsun rusya  ukrayna