Ersan Aksu'nun su açıklamasına CHP'den tepki

Ersan Aksu'nun su açıklamasına CHP'den tepki

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'nun açıklamalarının ardından CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsunsonhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, bugün Bayraktepe'de düzenlediği kahvaltı programıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok tartışılacak açıklamalara imza atan Başkan Aksu'ya yanıt ise gecikmedi. Samsunsonhaber.com'a özel açıklamalarda bulunan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Sayın Ersan Aksu'nun özrü kabahatinden büyük" dedi.

"SAMSUN EN PAHALI SULARDAN BİRİSİNİ KULLANIYOR"

AK Partili belediyelerin CHP'li belediyelerden daha uyguna su verdiğini öne süren AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'nun açıklamasına cevap olarak Başkan Türkel, "Sayın Ersan Aksu'nun bu söylemin altını doldurması gerekiyor. Bunu söylemesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin su satış fiyatlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Sanırım fiyatlara bakmadan böyle bir açıklama yapmış. Dolayısıyla yakınımızda MHP'li belediye Amasya, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yarı fiyatına su veriyor. Samsunlulara şuan diğer illere göre en pahalı su fiyatlarından birisi reva görülüyor. Dolayısıyla Sayın Ersan Aksu, hesaplara bir daha bakıp değerlendirsin. Açıklamasını revize etmesi gerekiyor." dedi.

"PARAMIZ GÜRCİSTAN LARİSİ KARŞISINDA DEĞER KAYBEDİYOR"

Başkan Ersan Aksu'nun "Eskiden Türkiye'den Gürcistan'a gidip yakıt alırlardı, şimdi Gürcistanlılar Türkiye'den yakıt alıyor" ifadelerine karşın Başkan Türkel "Yaklaşık 2018 yılına kadar Türkiye'den Gürcistan'a gidip yakıt alırlardı, bugün ise Gürcistan'dan gelip Türkiye'den yakıt alıyorlarsa AKP hükümetinin ayıbıdır. Sayın Ersan Aksu'nun özrü kabahatinden büyük. 2020 yılında Gürcistan Larisi 2 TL iken bugün itibariyle 4 lira 85 kuruş. Dolayısıyla orada yakıt fiyatları yükselmemiş bizim paramız, Gürcistan Larisi karşısında yüzde yüzden fazla değer kaybetmiş. Gürcistanlıların satın alma gücü, bizi ikiye katlamış. Ülkeyi getirdikleri nokta bu." şeklinde cevap verdi.

"AK PARTİ'NİN SAMSUN'DA SON KULLANMA TARİHİ BİTTİ"

Son olarak ise Başkan Aksu'nun Türkiye'nin doğalgaz ve elektiriği Avrupa'dan daha uyguna kullandığı sözlerine cevap olarak Başkan Türkel şunları söyledi;

"Doğalgaz ve elektrik konusunda değerlendirmelerde bulunan Sayın Aksu, Avrupa'nın Türk Lirası karşılığında en ucuz doğalgazını biz kullanıyoruz deseydi daha doğru olurdu. Baktığımızda Avrupa'nında en az Asgari Ücreti alan ülkesi biziz. Bunun içerisinde Bulgaristan, Polonya dahil olmak üzere Avrupa'nın en az Asgari Ücretini alan biziz. Diğer yandan Almanya'da ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde Asgari Ücretle çalışanların sayısı yüzde 3'ler yüzde 7'ler arasında değişirken bizde çalışanların yüzde 50.3 asgari ücrete mahkum edilmiş. Bu aldıkları Asgari Ücrette Avrupa'nın en düşük rakamıdır. Dolayısıyla Sayın Başkan ülkeyi ve Samsun'u getirdikleri durumu kurtarmak için lafı çevirmeye çalışmış. Vatandaşın cebindeki para, vatandaşın evine götürdüğü ekmek doğruyu söyler. Sayın Ersan Aksu açıklamalarını gözden geçirsin. Bu açıklamalar doğru değildir, vatandaşı yanıltmaya yönelik açıklamalardır. Vatandaşın enflasyonu cebindeki paradır, Sayın Aksu ne söylerse söylesin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Samsun'da ve Türkiye'de son kullanma tarihi dolmuştur."

SAMSUNSONHABER