Eski kimlik kullananlar dikkat: Yeni kimlikte son tarih belli oldu

Eski kimlik kullananlar dikkat: Yeni kimlikte son tarih belli oldu

Milyonlarca vatandaş hala çipli kimlik kartını almış değil. Eski kimliklerine devam eden çok sayıda kişi için zaman daralıyor. Peki, yeni çipli kimlikler için son tarih ne zaman? Ya da eski nüfus cüzdanları ne zamana kadar geçerli? İşte merak edilen soruların yanıtları?

1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla dağıtılan çipli kimlik kartları hayatımıza girmeye başladı. Nüfusun yüzde 80'i çipli kimliğe geçmiş olsa da nüfusun yüzde 20'si hala eski kimlikle devam ediyor.

Peki, yeni kimlik başvurusu ne zaman sona erecek? Milyonlarca vatandaş ne zamana kadar başvuru yapabileceğini merak ediyor.

Ehliyetten, meslek kartına kadar pek çok tanımlamayı çipli kimlik üzerinden yapılabileceğinizi hatırlatarak kullanım süresinin de 10 yıl olduğunu belirtelim.

İşte yeni kimlik kartı için yapmanız gerekenler?

Nüfus cüzdanınız, nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor.

Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf

Değerli kağıt bedeli değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont.

Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

Kimliklerini değiştirmek isteyenlerin öncelikle randevu alması gerekiyor. Kimlik randevuları e-Devlet'ten online alınabileceği gibi ALO 199 üzerinden de alınabiliyor.

Yeni ehliyetiniz başvurunuzun ardından 1 hafta içinde adresinizde oluyor.