PARKTEK mutluluğu kısa sürdü! Mustafa Demir'in kafasında yeni bir proje var

PARKTEK mutluluğu kısa sürdü! Mustafa Demir'in kafasında yeni bir proje var

PARKTEK uygulamasının sona ermesiyle Başkan Mustafa Demir yeni bir projenin sinyalini verdi.

Mecliste önemli açıklamalarda bulunanMustafa Demir, ASELSAN ile yapılacak çalışma sonucu araç parkları konusunda farklı bir uygulamanın hayata geçirileceğini kaydetti.

 'ARAÇ PARKLARI KONUSUNDA YENİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ'

 Mustafa Demir açıklamasında; ''PARKTEK'in belediyeyle olan sözleşmesi bitti. Yaptığımız inceleme ve çalışma neticesinde sistemin optimum olmadığını ve işletmesinde ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyebiliriz. Bizim esasında başka bir çalışmamız var. Çiftlik Caddesi'nde bizim işlettiğimiz kısmı hariç PARKTEK tamamen mevcut uygulamadan kaldırıldı. Bununla ilgili 100.Yıl Bulvarı, Atatürk Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Cagaloğlu Caddesi ve diğer bulvarlarımızda ciddi çalışmalarımız var. Entegre bir çalışma yapıyoruz. Kamuya aykırı alanları parklandırmanın hukuki temeli şu anda sağlıklı değil. ASELSAN ile yapacağımız bir çalışma ile belli noktalarda araç parklarını düzenleyeceğiz.  Ama bugün ki sistemle işletilmeyecek. PARKTEK uygulaması  kalktığında bir kısım yerlerde de araç park etme noktasında, ticareti engelleyici durumlar yaşanıyor. İnsanlar bir iki hafta araçlarını park edip bırakıyorlar kaldıramıyoruz. Bunlarla ilgili bir çalışmamız var ama PARKTEK uygulaması tamamen gündemden çıkarıldı'' açıklamasında bulundu.

PARKTEK mutluluğu kısa sürdü! Mustafa Demir'in kafasında yeni bir proje var

 PARKTEK ÇALIŞANLARI NE OLACAK?

 PARKTEK  çalışanlarının işsiz kaldığına ve ne yapacaklarına dair sorular soru üzerine de açıklama yapan Mustafa Demir; ''PARKTEK firmasında çalışan arkadaşları da işe alacağımıza dair bir ifademiz hiçbir zaman olmadı. Bu mümkün de değil zaten. Belediye birçok alan çok sayıda kişiye iş yaptırıyor. İhaleyle iş yapıyoruz yani iş bittiğinde belediyenin çalışan insanları işe alması mümkün değil. Biz ihtiyaç olmadıkça personel zaten almıyoruz.  PARKTEK'te çalışan arkadaşlar 10 yıla yakın bu işi yaptılar dolayısı ile firmanın işi bittiği için bir mağduriyet yaşamış olabilirler. Bana da geldiler, ben de talimat verdim orada işsiz kalan çalışanlardan, iş talep edenlere iş bulma noktasında yardımcı olacağız ama belediye bünyesine almamız söz konusu değildir'' dedi.

HABER: KÜBRA ÖKSÜZ