Benzine de zam geldi! Güncel akaryakıt fiyatları

Benzine de zam geldi! Güncel akaryakıt fiyatları

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz haftalarda arka arkaya motorine, benzine ve LPG'ye zam gelmişti. 8 Şubat'ta yayınlanan son dakika açıklamaya göre benzin fiyatlarına 71 kuruş zam geldi.

Geçtiğimiz haftalarda benzin, motorin ve LPG'ye gelen zamların ardından 2022 akaryakıt fiyatları listesi merak konusu oldu. Bilindiği gibi, önce motorin ve benzine, ardından LPG'ye zam gelmişti.

Yeni haftada LPG, mazot ve benzin litre fiyatı ne kadar sorusunun yanıtı araştırılıyor. Motorin, LPG veya benzine zam yapıldığında EPGİS tarafından son dakika olarak açıklanıyor. Peki, yeni hafta ile beraber motorin ve benzine zam geldi mi? LPG, mazot ve benzin fiyatı ne kadar, kaç lira? İşte, Ankara, İzmir ve İstanbul mazot, benzin fiyatları...

BENZİNE ZAM!

EPGİS tarafından 8 Şubat'ta yayınlanan son dakika açıklamaya göre benzin fiyatlarına 71 kuruş zam geldi. EPGİS tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı

09/02/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 71 KRŞ/LT

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."

BENZİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,56 liradan satılan benzinin litre fiyatı 15,27 lira olacak.

Benzinin litresi İstanbul'da 14,47 liradan 15,18 liraya, İzmir'de 14,58 liradan 15,29 liraya çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.