Benzin ve motorin fiyatları için dev zam

Benzin ve motorin fiyatları için dev zam

Sürücüleri adeta canından bezdiren akaryakıt fiyatları bir büyük zamla daha karşı karşıya. Benzinin litre fiyatı ile motorinin litre fiyatı salı gecesinden itibaren zamlanıyor. İşte olası zam miktarı.

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru artarak devam ediyor. Küresel piyasalarda brent petrolün fırlaması ve dolar kurundaki hareketlilikten etkilenen akaryakıt fiyatları bir kez daha zamlarla uçacak. 15 liraya dayanan benzinin litre fiyatı ile motorinin litre fiyatı 2 Şubat'ta zamlanmıştı. 4 Şubat gece yarısından itibaren ise LPG fiyatı zam yemişti. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, akaryakıt fiyatları bir kez daha zamla karşı karşıya? Salı günü akaryakıta gelecek zamla birlikte benzin fiyatı 15 TL'ye geçecek, motorin fiyatı ise 16 liraya dayanacak.

AKARYAKIT FİYATLARINDA ZAMLAR TAM GAZ SÜRÜYOR

Akaryakıt fiyatları gelen zamlarla sürücüler başta olmak üzere vatandaşların cebini yaktı. Benzin fiyatı ve motorinin litre fiyatı çift haneleri görürken LPG fiyatı da dün gelen 40 kuruşluk zam sonrası çift haneyi gördü. Akaryakıt sektörü kaynakları benzin fiyatları ve motorin fiyatları için yeni zam sinyali verdi. Kaynaklar, önümüzdeki salı gününden itibaren benzinin litre fiyatı için 70 kuruş, motorinin litre fiyatı için ise 90 kuruş zam geleceğini belirtti.

Akaryakıt fiyatlarından kesin zam miktarları o günkü piyasa şartlarına göre belirlendikten sonra EPGİS tarafından kamuoyuna ilan ediliyor.

Brent petrol fiyatı ise 92,45 doları görerek yeni zirveye oturdu.


2 Şubat'ta benzin fiyatı 39 kuruş, motorin fiyatı ise 32 kuruş zamlanmıştı. LPG fiyatı ise 4 Şubat'ta 40 kuruş zamlanmıştı.

İstanbul'da benzin fiyatı 14,46 TL'den satılırken Ankara'da benzinin litre fiyatı 14,53 TL'den İzmir'de 14,57 liradan satılıyor.