'Samsun Tenis Kulübü, Millet Bahçesi olmasın'

'Samsun Tenis Kulübü, Millet Bahçesi olmasın'

Samsun Tenis Kulübü tarafından sosyal medyada yapılan paylaşım gündem oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafıdan, tahliye yazısının gönderilmesinin ardından 'Samsun Tenis Kulübü, Millet Bahçesi olmasın' imza kampanyası başlatıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi alanına dahil edilen Tenis Kulübü’ne tahliye yazısı gönderdi.Samsun Tenis Kulübü'nün tahliye edilmek istendiği sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yüzlerce genç sporcu yetiştiren Samsun Tenis Kulübü'ne gönderilen yazı 'Samsun sporuna bir darbe daha' olarak yorumlandı. Sosyal medyada change.org aracılığıyla "Samsun Tenis Kulübü, Millet Bahçesi olmasın" imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"1987 yılından bu güne 35 yıldır Samsun Doğupark mevkiinde Samsunspor’a komşu olan Samsun Tenis Kulübü yerinden tahliye edilmek isteniyor. Durumu yeterli olmayan birçok öğrenciyi tenisle tanıştırmış, sporu sevdirmiş, organize ettiği turnuvalarla Samsun’da yurtiçinden ve yurtdışından sporcuları ağırlayarak şehrimize maddi gelir sağlayan, Samsun’un önemli değeri tenis kulübümüzü kaybetmek istemiyoruz. Tenis kortlarını "Avantaj Sende" projesi ile devlet okullarına açarak, 2500 öğrenciye bedava tenis öğretildi.Türkiye’de en ekonomik tenis oynanabilen yer olan Samsun Tenis Kulübü’ne, üye veya değil her vatandaş gelip kurallara uymak kaydıyla tenis oynayabiliyor. Tenisi ‘zengin sporu’ olmaktan çıkarıp, sosyal sorumluluk projeleri ile kapısını herkese açarak "parası olmayan tenis sporu yapmasın" anlayışını bu kentte yıktı.

Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir’e soruyoruz : 35 yıldır, KAMUYA HİÇ YÜK OLMADAN 15 tane çalışanına istihdam yaratan, kirasını düzenli ödeyen, vergi veren, TTF’ye bağlı, Samsun Tenis Külübü çalışanları, antrenörler, öğrenci stajyerler, tenis sporuna gönül vermiş düzenli spor yapan Samsun halkı, milli takıma hazırlanan, hayalleri, hedefleri olan küçücük tenis sporcuları kışın ortasında ne yapacak? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Doğupark’ta bir millet parkı projesi olmayacak, Samsunspor Nuri Asan Tesisleri yerinde kalacak mevcut şekli ile devam edecek sözü vermişken, Samsun’da hali hazırda yeni yapılmış millet bahçesi varken, Samsunspor’a komşu Samsun Tenis Kulübü neden alelacele tahliye edilmek isteniyor? Samsun Tenis Kulübü, Samsun’umuzun en eski,nadide spor klüplerinden biridir. Samsun Tenis Kulübü, Samsun halkınındır."