KPSS şartsız personel işçi alımları başladı!

KPSS şartsız personel işçi alımları başladı!

13 Ocak İŞKUR iş ilanları: KPSS şartsız personel işçi alımları başladı! Şartlar belli oldu en az ilkokul mezunu aranıyor!

İş arayanlara fırsat kapısı aralandı. Yeni iş ilanları duyuruldu. Çalışmak isteyenler tek butonla hemen görüşmeye çağırılıyor. İŞKUR güncel iş ilanlarını yayınlamaya devam ediyor. Her gün yüzbinlerce kişi İŞKUR üzerinden ilanlara başvuru yaparak iş buluyor. Başvuru şartlarını taşıyanlar temizlik personeli, güvenlik görevlisi, büro personeli, beden işçisi ve daha bir çok meslekte iş başvurusu yapabiliyor. Son olarak da TÜRASAŞ İŞKUR üzerinden KPSS şartsız işçi alımı yapağını duyurdu. Toplamda 40 sürekli işçi alınacak. TCDD de 75 istasyon operasyon işçisi alımı yapacak. İşte 13 Ocak 2022 İŞKUR güncel, yeni personel alımı ilanlarının tümü...


13 Ocak İŞKUR iş ilanları haberimizde! KPSS şartsız personel işçi alımları başladı. Şartlar belli oldu en az ilkokul mezunu olma şartı aranıyor. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü ve TÜRASAŞ'tan işçi alım ilanı yayınlandı. TCCDD'nin başvuruları 17.01.2022 tarihinde, TÜRASAŞ'ın ise 14 Ocak 2022 tarihinde bitecek. Başvuru şartları tek tek açıklandı. Bunların yanı sıra temizlik personeli, güvenlik görevlisi gibi işlerde çalışmak isteyenler için de pek çok güncel iş ilanı bulunuyor. İşte yepyeni iŞKUR iş ilanları listesi...

TÜRASAŞ İŞ İLANI

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) genel müdürlük bünyesinde istidam etmek üzere 40 sürekli işçi alınacak. Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak. En az lise mezunu olma şartı aranırken KPSS puan şartı ise aranmıyor. Sürekli işçi alımı başvuruları 10 Ocak 2022 tarihi itibari ile başlayıp 14 Ocak 2022 tarihinde sonra erecek.

İŞKUR ÜZERİNDEN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

TÜRASAŞ başvuruları İŞKUR internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvuru için öncelikle esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girin. Akabinde açıklan sayfada arama bölümüne "TÜRKİYE RAYLI SİSTEM ARAÇLARI SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ" yazın ve ara ikonuna tıklayın. Karşınıza alım yapılacak kadrolar çıkacak. Başvuruda bulunmak istediğiniz kadrıya ilişkin ilan tıklayın ve başvur seçeneğine gidin.

Daha öncesinde İŞKUR üyeliğiniz varsa kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru işlemini kolayca tamamlayabilirsiniz. Lakin daha öncesinde üye giriş işlemi yapmadı iseniz önce üye olmanız, kişisel bilgilerini doldurmanız ve sisteme kaydetmeniz gerekiyor veya E- Devlet şifresi ve TC kimlik no ile giriş yapmanız gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

2. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların başvuruları kabul edilmeyecektir,

3. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

4. İlan tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 25 yaşını aşmamış olmak,

5. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

6. Genel Müdürlüğümüze bağlı Sakarya ve Sivas Bölge Müdürlüklerimizin ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde / mesleklerinde alımların il/ilçe düzeyinde karşılanması yoluna gidilecektir. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır.

7. Belirtilen eğitim düzeyine ilanın yayımlandığı gün itibarıyla sahip olmak,

8. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır

9.Alınacak işçilerin deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir,

10. Adaylar gece çalışması, vardiyalı çalışma düzenini, görevini yerine getirmeye engel alerjik rahatsızlığı olmadığını ve idarenin unvanına uygun vereceği diğer işleri yapmayı kabul etmiş sayılır,

11. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını, Ağır ve Tehlikeli İşler Sınıfında tanımlanan işlerde çalışabilir olduğunu belgelemek (Kura sonucu yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir) şartları aranır.

TCDD PERSONEL ALIMI İŞ İLANI

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünden "İSTASYON OPERASYON İŞÇİSİ ALIMI İLANI" geldi. Yayınlanan ilanda "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü İstanbul İl Sınırlarında Bulunan İşyerlerine Belirsiz Süreli İşçi Olarak 75 İstasyon Operasyon İşçisi Alınacaktır. İşgücü talebimiz 11.01.2022-17.01.2022 tarihleri arasında İŞKUR'da yayınlanacaktır." denildi.

BAŞVRU ŞARTLARI

1- Alınacak işçiler İstanbul il sınırlarında bulunan İstasyon/Gar Şefliği - Gar Müdürlüğüişyerlerimizde çalıştırılacaktır.

2-İlan edilen işgücü talebine erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

3-İlan tarihi itibariyle adayların 36 yaşından gün almamış olması şarttır.

4 İşgücü talebimize ilan edilen ön lisans programından mezun olan adaylar başvurabilecektir.

5- İlan edilen işgücü talebimize başvuru yapıp İŞKUR'ca gönderilen nihai listede bulunan adayların evrakları; TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde ilan edilecek tarihler arasında aşağıda belirtilen evraklarla kontrol edilerek teslim alınacaktır. İlanda belirtilen şartları taşımayan adaylar hakkında tutanak düzenlenerek, başvurusunun kabul edilmediği İŞKUR'a bildirilecektir.

- Nüfus cüzdanı aslı evrak tesliminde gösterilecektir,

-TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı belgesi (Cumhuriyet Savcılığından veyae-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden) alınacaktır. Adli sicil kaydı bulunanlar, adli sicilkaydında geçen kararlarla ilgili mahkeme kararlarını getirecektir.

-Öğrenim belgesi fotokopisi (Öğrenim belgesinde alanı/dalı belirtilmiş olacaktır.)

-Askerlik durum belgesi (Getirecekleri belgede terhis, tecil, bedelli veya muaf olduğunubelirtilecektir.),

- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınan Yerleşim Yeri (İkametgah) ve DiğerAdres Belgesi

- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden varsa alınacak Karekodlu

- TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan İş Talep Bilgi Formu mavi tükenmez kalemle doldurulup imzalanmış olarak teslim edilecektir.

-İşgücü talebi ile ilgili tüm duyurular ( aranan şartlar, evrak teslim tarihi/yeri, sözlü sınavtarihi/yeri, sözlü sınav sonucu) TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümündeyayımlanacaktır.

- Sınav kurulu üyelerince adayların sözlü sınavında; özgüvenleri 10 puan, yazılı iletişimleri 10puan, sözlü iletişimleri 10 puan, gözlem-stres-problem çözme konularındaki yetenekleri 20 puan olmaküzere beceri alanında 50 puan üzerinden, Mezun oldukları okul bölümüyle ilgili mesleki terim 1 soru 10 puan üzerinden, mesleki yapı malzemesi 1 soru 10 puan üzerinden ve teknik konulardan 2 soru 15 şer puan üzerinden mesleki alandan da 50 puan üzerinden olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların ortalamasının %50'si, KPSS puanının %50'si alınarak başarı puanı ve sıralama belirlenmektedir Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

İŞKUR TEMİZLİK PERSONELİ, GÜVENLİK GÖREVLİSİ İŞ İLANLARI

İŞKUR üzerinden 2022 yılının ilk aylarında 1.780 temizlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Özel sektör ve Kamu kurumlarında görevlendirilecek adaylara ilişkin başvuru şartları ve şekli yayınlanan ilanlar ile tümüyle duyuruldu.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR üzerinden temizlik görevlisi alım ilanlarına başvuruda bulunabilmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx internet adresine giriş yapın "Meslek" yazan kutucuğa "Temizlik Görevlisi" yazın ve ara seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan ilanlara giriş yapın. Başvuru şartlarını taşımanız halinde "Başvur" butonuna tıklayın ve başvurunuzu gerçekleştirin.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az ilkokul mezunu olmak,

Sağlık problemi bulunmamak,

Takım çalışmasına yatkın,

Kişisel temizliğine önem veren,

Tam veya yarı zamanlı çalışmaya uygun,

18 - 40 yaş aralığında.

İŞKUR'A NASIL KAYIT YAPTIRILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.n Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.