Samsun Valiliği'nden son dakika operasyon açıklaması

Samsun Valiliği'nden son dakika operasyon açıklaması

Samsun Valiliği basında çıkan 'Habur Sınır Kapısı ve 3 ilde eş zamanlı operasyon: 28 gözaltı' gözaltı haberiyle ilgili son dakika bir açıklama yaptı.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Silopi savcılığı organizasyonunda Habur Sınır Kapısı’ndan rüşvet karşılığında gümrük kaçağı sigara, ilaç, cep telefonu, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik ikametlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Samsun, Şanlıurfa, Osmaniye ve Şırnak’ta düzenlendiği öne sürülen eş zamanlı operasyonda gümrük çalışanlarında aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındığı belirtilmişti.

SAMSUN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI!

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada Samsun'un operasyon kapsamında bulunmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi;

"03.01.2022 tarihinde basın yayın organlarında “Habur Sınır Kapısı ve 3 İlde Rüşvet Operasyonu” başlıkla çıkan haberlerde operasyon yapılan iller arasında Samsun ilimizin de bulunduğu belirtilmiş, ancak Samsun Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüzde ve Bölge Müdürlüğümüze bağlı birimlerde görevli herhangi bir personelin operasyonla ilgisi olmayıp gözaltına alınan personelimiz de bulunmamaktadır. "