Erdoğan iyi de çevresi kötü

Erdoğan iyi de çevresi kötü

Samsun Son Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bilik'in kaleminden, 'Erdoğan iyi de çevresi kötü'

"Simit 2.50 lira, 1 bardak çay 2.0 lira... 5 kişilik bir aile sadece simit ve çay ile öğününü geçirse 2 Bin 25 TL yapıyor. Asgari ücretli bir kişinin maaşından 800 lira para kalıyor. Bununla kira mı ödeyecek, yakacak mı alacak, çocuğunun okul masraflarını mı karşılayacak?


Erdoğan’ın 1993 yılında yaptığı çay simit hesabının Samsun’daki güncel hali budur. O konuşmasında Erdoğan, asgari ücret üzerinden dönemin iktidarına yüklenerek çay simit hesabı yapmış ve “Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?” demişti.


Neden hesabı Samsun için yaptık? Çünkü geçtiğimiz günlerde Bafra’da simit 2 lira 50 kuruş oldu. Bir süre önce 2 liraya satılan 230 gram olan ekmek 200 grama düşürüldü. Yılbaşından sonra da fiyatı artacak. Samsun’da simit şuan 2 TL. Yaşanacak ekmek zammı ile birlikte simit de Bafra’da olduğu gibi 2 lira 50 kuruş olacak.


Neyse ki ekonominin kitabını yazmış ve askerliğini de Kantin Subayı olarak yapmış bir Cumhurbaşkanımız var. Dolayısı ile durumlar düzelecektir.


Cumhurbaşkanımız durumu düzeltecek de etrafındakiler ona yanlış yapıyor.