Fuat Çapa'dan önemli açıklamalar

Fuat Çapa'dan önemli açıklamalar

Teknik Direktör Fuat Çapa, bugünkü antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Teknik DirektörFuat Çapa, futbolcuların fiziksel seviyesini artırmaya çalıştıklarını ancak oyuncuların sakatlanmaması için fazla yükleme yapmadan antrenmanları planladıklarını belirtti. Fuat Çapa, "Sezon başında takım doğru bir hazırlık kampı geçirmediği için şu an oyuncularımız istediğimiz fiziksel seviyede değil. Sezon başı hazırlık geçirmeyen veya sakatlıktan dönüp hazırlık görmeyen oyuncu sayısı biraz fazla. Ama bunları bahane etmeden mevcut şartlarda en iyisini nasıl yapabiliriz bunu planlıyoruz. Buna odaklandık ve ilk devreyi en iyi yerde bitirmeyi planlıyoruz" dedi.


Galip geldikçe takımın öz güveninin arttığını belirten Fuat Çapa, “Galibiyetler geldikçe takımın öz güveni artıyor. Bizim önce takım olmamız gerekiyordu ve bunu yavaş yavaş başarmaya başladık. Eğer hedeflere ulaşmak istiyorsak bunu takım halinde yapabiliriz. Takım vurgusunu ön plana çıkarmamız gerekiyor. Şehrin de hedefe inanması gerekiyor. Taraftarların da bu hedefe inanması gerekiyor ve oyuncuları hedef göstermeden sürekli desteklemesi lazım. Bir oyuncu bir maçta kötü oynayabilir ama diğer karşılaşmada mutlaka takıma katkısı olacaktır. Yani o anki performansa göre olumsuz düşünmek ve hareket etmek, tepki göstermek çok doğru değil. Bundan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Eğer bundan kurtulursak hem taraftarlarımız daha mutlu olacak, hem de sahadaki futbolcularımızın performansları artacaktır. Son 3 hafta içinde sahamızda oynadığımız maçlarda bunu net bir şekilde gördük, bu çok üzücü. Bunlar bizim oyuncularımız ve bunlarla biz başarıya gideceğiz” diye konuştu.
Genç oyunculara doğru zamanda doğru şansı vermek istediklerini ifade eden Fuat Çapa, “Sezon sonunda hedeflere ulaşmak istiyoruz ama hedefler kalıcı olursa sonrası çok güzel. Artık ekonomik şartların nerelerde olduğunu biliyoruz. Dışarıdan oyuncu almanın neredeyse imkansız olduğu bir ortama doğru gidiyoruz. Kendi kaynağımızda bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Bir önceki oynadığımız kupa karşılaşmasında Yunus Emre Çift ile Berk Taşkın ön plana çıktıydı. Ondan sonra da Yunus Emre Çift ile Berk Taşkın oynamaya başladı. Dünkü kupa maçında da birkaç tane genç oyuncumuz beklentimizin üzerinde gelişim gösterdi. Bu da bizim adımıza sevindirici oldu. Onlar da gelecek haftalarda mutlaka süre alacaklardır. Bizim için en önemli olanı onları doğru zamanda doğru şansı vermek. İlk itibar çok önemli. Oyuncularımıza doğru ortamda doğru zamanı verirsek ondan sonra hem oyuncularımız için, hem Samsunspor için hem de taraftarlarımızın bakış açışı güzel olacak” şeklinde konuştu.
Tüm maçlara tek tek baktıklarını belirten Fuat Çapa, “İlk yarı sonuna kadar maç maç bakmamız lazım. Adanaspor maçı öncesi de söylemiştim. İlk yarı sonuna kadar 15 puan almak istiyoruz ama rakiplerimiz de almak istiyor. Bu gayet normal. Biz geriden geliyoruz. Rakiplerden daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor, daha çok istememiz gerekiyor. Bunun da bilincindeyiz. Bu doğrultuda da çalışıyoruz. Önemli olan ilk devre sonunda ilk 6 içinde olmak. Bunu da gerçekleştirdiğimizde başarılı bir ilk devre geçirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.