Uzman doktor uyardı! Koronaya yakalananlar dikkat!

Uzman doktor uyardı! Koronaya yakalananlar dikkat!

Halk Sağlığı Uzmanı Doktor M. Emin Dinççağ, korona konusunda uyararak ölümlerin genelinin Nekroz nedeniyle yaşandığını söyledi.

Halk Sağlığı Uzmanı Doktor M. Emin Dinççağ, "Korona hastalığı pıhtı atarak damarları tıkayabiliyor. Kalbe giden veya beyine giden damarlarda tıkanma gerçekleşirse ciddi sorun teşkil ediyor. Kalbe giden damarlar tıkandığı taktirde Nekroz, (Doku ölümü olarak da bilinir) dediğimiz olay gerçekleşiyor. Beslenemeyen doku oluşuyor ve kalp krizi vakalarında gördüğümüz gibi bölgede çürüme gerçekleşiyor. Bu vakalar ölümle sonuçlanabiliyor. Hatta şunu söyleyebilirizki korona ölümlerinin bir çoğu bu şekilde gerçekleşebiliyor." dedi.

Uzman doktor uyardı! Koronaya yakalananlar dikkat!

HEKİME BAŞVURUN

Korona tedavisinde kan sulandırıcı ilaçların kullanıldığını ama bazı vakalarda bu ilaçların faydasının olmadığını söyleyen Uzman Doktor Dinççağ, "Koronanın seyri sırasında pıhtılaşma sık rastlanıyor. Korona geçiren insanlar hekim takibinde olması gerekiyor. Koronada 2 hafta sonra ciddi ölümler gerçekleşiyor." diye konuştu.

AİLELERİ UYARDI

Çocuk hastalarda MSIC sendromunun ortaya çıktığını belirten Uzman Doktor Dinççağ, "Koronaya yakalanan çocuk hastalarda 2-3 hafta sonra bağışıklık sistemi çöküyor, ateş seyrediyor. Korona sıradan bir hastalık edğildir ve insanların bu konuda bilinçli olmalı gerekiyor. Durumunda değişiklik görenler hemen hekime başvurmalı. Tedbirli olmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

SAMSUN SON HABER