CHP Samsun İl Başkanı'ndan Yakakent Belediyesi için flaş iddia!

CHP Samsun İl Başkanı'ndan Yakakent Belediyesi için flaş iddia!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İlçe Başkanları Kurul Toplantısını Yakakent te gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve 17 İlçe Başkanı ile Yakakent Cumhuriyet Meydanı’nda Samsun ve Türkiye gündemine oturmuş Yakakent Belediyesi’nin “İNSAN KAÇAKÇILIĞI ORGANİZASYONU” ile ilgili basın açıklaması yapıldı.


CHP Yakakent Meclis Üyesi Ahmet Cirit yaptığı konuşmada, "Yakakent Belediye Başkanı kültürel faaliyetlerde bulunmak kaydıyla meclisten yurt dışına insan gönderme yetkisi almış lakin geri gelen sadece Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı olmuştur" dedi.

CHP Samsun İl Başkanı'ndan Yakakent Belediyesi için flaş iddia!


Basın açıklamasında söz alan CHP Yakakent İlçe Başkanı sayın Hayri Kara;


"Türkiye'nin de gündemine oturmuş olan vatandaşlarımızın da malum olduğu üzere Yakakent Belediyesi'nin adının bulaştığı organize insan kaçakçılığı suçu hepimizi derinden yaralamıştır. Almış olduğumuz bilgiye göre İçişleri Bakanlığınca gerek belediye gerekse suçun işlendiği tarihte belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Şimdi de görüyoruz kimse devlet de benim hukuk da benim her suçu işlerim birilerinin sırtına yıkar façayı kurtarırım bana bir şey olmaz diye hayal kurmasın hiçbir yetkili kendi yanlışlarını partisini kalkan kullanarak kapatmaya çalışmasın. Bu suçun bütün failleri bu suçtan menfaat elde eden herkes ama herkes mutlaka hukuk karşısında hesap versin" şeklinde konuştu.


CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise şu açıklamalarda bulundu;


"Almış olduğumuz bilgilere göre ortada Türkiye genelinde örgütlenmiş yaklaşık 70 belediyede de aynı tezgâhı kurmuş bir yapılanmayı görüyoruz. 68 kişi gidiyor dönen sadece Belediye Başkan Yardımcısı. Giden kişilerden içerisinde Yakakent de oturan bir kişi yok diğer taraftan basından da takip ettiğimiz üzere yurtdışına kaçırılan vatandaşlardan 10'ar bin dolar para alındığı söylenmekte. Belediye Başkanı da çıkmış CHP İl Başkanı ve CHP Parti meclis üyesini eleştirerek mağdurum demektedir. Sayın Kıyma sen Yakakent ilçelilerin, Cumhuriyet Halk Partililerin aklıyla dalga mı geçiyorsun? Bu organize suça bilerek ve isteyerek bulaşmışsın.

Herkesi kandırabilirsin ama Cumhuriyet Halk Partilileri kandıramazsın. Milyonlarca dolar paranın döndüğü iddia edilen bu organizasyon şeması içerisinde başka kimler var? Bu işin bürokraside önünü kimler açtı? Bu işin siyasi ayağını kimler üst düzeyde yönetiyor? Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Samsun halkından almış olduğumuz yetki ile sonuna kadar bu soruları sorma ya bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kandırılan Yakakent Belediye Başkanı değil Kandırılan Belediye Başkanı tarafından meclisidir. Yakakent halkıdır. Kandırılan Samsun hemşerilerimizdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu insan kaçakçılığı organizasyonu kamu vicdanında cevabını bulana kadar bu organize işin takipçisi olmaya devam edeceğiz."