Liv Hospital Samsun'dan Şiddete Hayır mesajı

Liv Hospital Samsun'dan Şiddete Hayır mesajı

Liv Hospital Samsun çalışanları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla 'Kadına Şiddete Hayır' mottolu kokart taktı ve misafirlerine dağıttı.

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalığa dikkat çekmek için hastane içinde ‘Kadına Şiddete Hayır’ mottolu kokart takan Liv Hospital Samsun çalışanları, misafirlerin takdirini topladı.
Kadına Şiddete Hayır Günü hakkında açıklamada bulunan Liv Hospital Samsun Psikoloji Kliniği’nden Psikolog Enise Öziç, kadına şiddetin sadece fiziksel olarak uygulanmadığını; psikolojik şiddet olarak sınıflandırılan psikolojik baskı, aşağılama, hor görme, azarlama gibi davranışların da kadınlara uygulanan şiddet biçimlerinden olduğunu belirtti.


Psikolojik şiddetin zararlarının da fiziksel şiddet kadar yüksek olabileceğini işaret eden Psikolog Enise Öziç, “Bir kadının kocasından aldığı fiziksel darbın kadında hissettirdiği duygu ile kocası tarafından aşağılandığında ya da azarlandığında hissettiği duygu benzer travmatik etkileri oluşturmaktadır” dedi.