Altın ne olacak? Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı

Altın ne olacak? Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman; 'Altında kesinlikle bir düşüş beklemiyoruz' dedi.

18 Kasım 2021 Bugün 22 ayar bilezik, Cumhuriyet, tam, yarım, çeyrek vegram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Gram altında son durum ne? Piyasalar günü nasıl kapattı? Altın ne kadar olur? Altın alınmalı mı satılmalı mı? Yarım altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar oldu? İşte son dakika ekonomi haberimizin detayları....

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman altın fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

'ALTIN TARİHİ ZİRVELERİ GÖRDÜ'

Salih Özman ; '' Bu sabah itibari ile gram altın fiyatları 665 rakamını gördü. Yani bu tarihi bir zirveydi. Fiyatı çok yüksek bulanlar ellerindeki mevcut altını satmaya başladı. Satışlar artınca bu fiyatı da biraz düşürdü. Merkez Bankası'nın da bu artan fiyatlara kayıtsız kalmayacağı düşünüldü ve düşürmesi gereken faizleri düşürmeden pas geçer diye beklentiye girildi. Piyasaların ateşinin sönmesi için faizlerin bir miktar yükselmesi gerekiyordu. Faizlerin yüksekliğinden hoşnut değilim ama piyasaların bugün ki şartları bunu bekliyordu. Sürekli yükselen döviz kuruyla ekonomiyi sağlıklı bir yapıya kavuşturamazsınız'' açıklamasında bulundu.

Altın ne olacak? Samsun Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı

' ALTIN FİYATLARI ARTIK DÜŞMEZ'

Altın fiyatlarının artık durdurulamaz olduğunu ifade eden Salih Özman , ''Bu saatten sonra döviz kurlarında ve altında ben bir düşüş beklemiyorum. Gram altında 700 lira rakamına yıl sonuna varmadan bile rastlayabiliriz. Dünyadaki bütün değerli madenler ve varlıklar yükselme trendine girdi. Altında bu saatten sonra bir geri çekilme olacağını düşünmüyorum'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ