Samsun'da kazada ölen doktor için meslektaşları gözyaşlarını tutamadı

Samsun'da kazada ölen doktor için meslektaşları gözyaşlarını tutamadı

Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında ölen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Hasan Hüseyin Saltık için görev yaptığı Samsun'daki hastane önünde tören düzenlendi. Törende mikrofonu eline alan Saltık'ın meslektaşı duygulanarak konuşmasını yarım kesmek zorunda kaldı.


Samsun'dan doğu illerine sağlık görevlilerini geziye götüren midibüsün Sivas'ta 3 gün önce devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, uzun yıllar Samsun Devlet Hastanesinde ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Hasan Hüseyin Saltık hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden Hasan Hüseyin Saltık memleketi Niğde'de toprağa verilirken, bugün uzun yıllar görev yaptığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde meslektaşları tarafından anma töreni düzenlendi. Törene Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Yalçın Karabacak, Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Neslihan Furtun, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Erdoğan Çolak, sağlık çalışanları ve Saltık ailesi katıldı. Törende Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Yalçın Karabacak ve Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Neslihan Furtun birer konuşma yaptı.
İlk olarak konuşma yapmak için mikrofonu eline alan aynı hastanede görevli ve yıllardır Dr. Hasan Hüseyin Saltık ile birlikte görev yapan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Atilla Kanca, 'Ben konuşmayı çok seven birisiyim ama konuşamıyorum. Kendisini tanımaktan çok gururluyum. Şu ana kadar tanıdığım en naif arkadaşımı, adeta kardeşimi kaybettim. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Ben konuşamayacağım' diyerek konuşmasını kesip ağlayarak mikrofonu başkasına verdi.
Sağlıkçılar törende Dr. Hasan Hüseyin Saltık için gözyaşı döktüler.