İshak Taşçı; 'Kendi hukuk bürosundan, başkanı olduğu belediyeyi icraya verdi'

İshak Taşçı; 'Kendi hukuk bürosundan, başkanı olduğu belediyeyi icraya verdi'

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi sert bir dille eleştiren önceki dönem Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Ar damarı çatlamış birini arıyorsa, kendi hukuk bürosundan, başkanı olduğu belediyeyi icraya veren başkana baksın' dedi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin açıklamalarını şaşkınlıkla takip ettiğini söyleyenİshak Taşçı, “Başkan Deveci, başarısızlığını başkalarına fatura etme hastalığına yakalandı. Ar damarı çatlayan birini arıyorsa, nereye bakması gerektiğini ona bir hatırlatayım. 300’e yakın insanı işten çıkartıp, hiç işçi çıkartmadım diyen başkana baksın ” diye konuştu.

“AR DAMARI ÇATLAMIŞ ARAYAN...”


İshak Taşçı, kendisini eleştirenlere ‘ar damarı çatlamış’ ifadesini kullanan Başkan Deveci’ye sert çıkarak, “Başkan Deveci, kendisini eleştiren, yanlışlarını dile getirenlere, ar damarı çatlamış şeklinde bir ifade kullandı. Ar damarı çatlayan birisini görmek istiyorsa, kendi hukuk bürosundan, başkanı olduğu belediyeyi icraya veren başkana baksın. 300’e yakın insanı işten çıkartıp, hiç işçi çıkartmadım diyen başkana baksın. 210 Milyon TL belediye bütçesini ve 132 Milyon TL belediye borcunu kendisi onaylayıp, bu rakamı kamuoyuna 200 Milyon TL olarak lanse eden başkana baksın. Kendi yeğenine şirket kurdurup, o şirketi de batıran, sonra çıkıp da bu şirketin borcu olmadığını söyleyen başkana baksın. Bir önceki dönemden ‘masa kadar’ bile arsa kalmamış deyip, 143 adet belediye arsasını satan başkana baksın. Seyir Terasını tek kişi olarak girip yarı fiyatına alan şahsı önce tanımadığını, sonra köylüsü olduğunu itiraf eden başkana baksın. 2020 yılı Mart ayı’na ait 70 bin TL’lik internet borcunu ödemeyip, icra gelince de ‘önceki dönem borcu’ diye insanları kandırıp meydana toplayan başkana baksın. 87 proje hayata geçiren önceki dönem başkanına laf atıp, tek bir eseri olmayan başkana baksın. Kötü sözleri hep kendini anlatıyor” şeklinde konuştu.

“ATAKUM HALKI GERÇEKLERİ GÖRÜYOR”


Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin başarısızlığını başkalarına fatura etme hastalığına tutulduğunu söyleyen önceki dönem Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Başkan Deveci’nin açıklamasını takip ettim. Bugüne kadar çizdiği profilin dışına çıkmayarak, bizi şaşırtmadı. Seçilmiş bir insana yakışmayan bir tarz ile başarısızlığının faturasını başkalarına çıkarmaya devam etti. Ne yazık ki bu açıklamalar, başarısız bir yönetim anlayışının ürünüdür. Görevi devraldığı günden itibaren, enkaz edebiyatı yaparak, karalama kampanyaları düzenleyerek, itibarsızlaştırma çabası içerisine girerek yoluna devam eden Cemil Deveci, 3 yılda bırakın bir çivi çakmayı, kendisinden önce yapılmış projeleri de, çalışmaları da birer birer yok etmektedir. Atakum halkı, bu gerçeği çok net bir şekilde görmektedir” dedi.

“O’NDAN BİR ŞEY BEKLENMİYOR ARTIK”


Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’den artık bir hizmet beklentisi içerisinde olmadıklarını söyleyen İshak Taşçı, “Yaptığı her iş nedeniyle düzenli olarak kendi kendini köşeye sıkıştıran Cemil Deveci’nin, başkan olduğu günden bu yana, önceki dönem diye başladığı her cümlenin yalana ve iftiraya dayalı olduğunun artık halkımızda farkına vardı. Ondan hizmet noktasında bir şey beklediğimiz yok. En azından kendisinden önce yapılanlara sahip çıkabilseydi. Onu da yapamadı. 5 yıllık emeklerimiz, onun yüzünden yok olurken, ilçemiz de ne yazık ki kayıp bir 5 yıl yaşıyor. Benim en çok canımı acıtan, büyük emeklerle ilçemize kazandırdığımız projelerin, beceriksizlik yüzünden kaybolup gitmesi. Bakalım daha hangi projelerimizi ziyan edecek” diye konuştu.