Faiz indirimi sonrası Samsun'dan açıklama! ' İş yerleri kapanacak'

Faiz indirimi sonrası Samsun'dan açıklama! ' İş yerleri kapanacak'

Orta Karadeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (ORKASİFED) Başkanı Emin Bahri Uğurlu, faiz indiriminin iş dünyasına olumlu yansıma göstermeyeceğini belirtti.

Merkez Bankası yüzde 18 olan politika faizini yüzde 16'ya düşürdü. Karar sonrası tarihi seviyelerini güncelleyenDolar/TL 9,50'ye dayanırkenEuro/TL 11 lirayı gördü.


ORKASİFED BaşkanıEmin Bahri Uğurlu, faiz indiriminden iş dünyasının olumsuz etkileneceğini belirterek 'Çok sık faizlerle oynanıyor' dedi.

'BÖYLE GİDERSE İŞ YERLERİ KAPANACAK'


Emin Bahri Uğurlu açıklamasında; ''Eğer faizlerle seçime hazırlık yapılma amaçlı oynanıyorsa bu çok rahatsızlık verici bir durum. Eğer seçimle ilgisi yoksa bu kadar çok faizlerle oynanılmaması lazım. Bu sefer yabancı yatırımcılar da rahatsız olur ve Türkiye'den yatırımlarını çekerlerse daha kötü olur. İç piyasada iş dünyası zaten zedelenmiş bir durumda ve toparlanması için daha radikal kararlar alınması lazım. Çok sık faizlerle oynanıyor ve bu durum da rahatsızlık veriyor.Çok acele özellikle eğitimde ve hukukta seri kararlar ve önlemler alıp, çarkları çalıştırmak gerekiyor. İş dünyasının sıkıntıları büyük. Böyle giderse çok fazla iş yeri kapanacak'' şeklinde konuştu.

SAMSUN SON HABER

samsun dolar