Samsun'dan altın için kritik açıklama geldi! Altın alacaklar yılbaşına dikkat

Samsun'dan altın için kritik açıklama geldi! Altın alacaklar yılbaşına dikkat

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Samsunsonhaber'e döviz ve altın piyasalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özmanaltın fiyatlarında ani bir yükselişin olduğunu ifade ederek;'' Son günlerde altın bir tavan yaptı ama şu an biraz gevşeme noktasında. Altının yükselmesi hem uluslararası altın ons rakamının yükselmesinden, hem de Türkiye'deki  TL, dolar kurunun yükselmesinden yani iki sebepten kaynaklanıyor'' dedi.

YILBAŞINDAN SONRA DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Salih Özman açıklamasında; '' FED'in ılımlı açıklamaları oldu. Hem faiz arttırılması noktasında, hem de varlık alımlarının azaltılması noktasında. Bu iki ılımlı haber de uluslararası piyasalarda altın yatırımcılarının iştahını artırdı ve altının ons rakamları yükselmeye başladı. Yılbaşından sonra FED varlık alımlarını azaltıp faizleri artırdığından, ki bunun ne zaman olacağı bilinmiyor ama FED yetkililerinin açıklaması bu yöndeydi. FED dediğini yaparsa uluslararası piyasada altının ons rakamı biraz düşecektir'' açıklamasında bulundu.

Samsun'dan altın için kritik açıklama geldi! Altın alacaklar yılbaşına dikkat

'ALTININ AKIBETİ KRİTİK İKİ AÇIKLAMAYA BAĞLI'

Salih Özman,'' Dünya borsalarından bir düşüş olacak ama bu düşüşün Türkiye'yi etkilemesi ancak şu şekilde olur, Merkez Bankası'nın müdahaleleri ve piyasalara güven vermesi durumunda dolar kurundaki düşmeyle Türkiye'deki altın fiyatları da düşebilir. Önümüzdeki sene bir seçim atmosferine girilirse, bir erken seçim de konuşuluyor çünkü,  döviz kurlarının yükselmesi kaçınılmaz.  FED'in açıklamaları ve Merkez Bankası'nın açıklamaları ne yönde olursa altının seyri de ona göre değişecektir. Merkez Bankası olumlu bir havaya girip döviz kurlarını dengeleyemezse altın fiyatları yükselecektir'' dedi.

SAMSUN SON HABER