Dualar Onunla... Peki Emin Kar Kimdir?

Dualar Onunla... Peki Emin Kar Kimdir?

Kalp krizi geçiren ve hastanede yoğun bakımda bulunan Emin Kar için dualar ediliyor.

Samsunspor camiası güne, Emin Kar'dan gelen üzücü bir haber ile başladı. Kalp krizi geçiren ve hastanede yoğun bakımda bulunan Emin Kar için dualar ediliyor. Peki Emin Kar kimdir?

Emin Kar, 1960 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Futbola amatör Yalıspor'da başladı ve orada oynarken o dönem İkinci Lig'de yer alan Samsunspor tarafından beğenilerek profesyonel lisansı çıkarılıp transfer edildi.

Dualar Onunla... Peki Emin Kar Kimdir?

Samsunspor'a geldiğinde takımda Samsunlu olmayan tek oyuncu kendisi idi. Hırsı, mücadeleci futbolu ve enerjik yapısıyla kaptığı formayı 1981'den 1989'a kadar aralıksız olarak terletti. Tanju Çolak, Savaş Demiral, Fatih Uraz gibi oyuncularla birlikte 1985-88 arasında lig üçüncülükleri, kupa finalleri yaşayan efsane Samsunspor'un 6 numaralı futbolcusu oldu. Son iki sezonunda ise kaptanlık pazubandı ondaydı. Ancak 20 Ocak 1989 günü Malatya deplasmanına gidilirken yaşanan ve toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası onun da hayatını tamamen değiştirdi. Kaza sonrası felçli kalan Emin Kar, o günden itibaren hayatını bir engelli olarak sürdürdü. Samsunspor'un maçlarını özel otosuyla saha kenarından seyreden kaptan, bir dönem idari/ menajerlik de yaptığı Samsunspor'un 2012-14 yılları arasında başkanlığını da yaptı. 2018/19 sezonunda ise ikinci başkan olarak görev aldı.

Özel Haber