LPG'den sonra benzine de mi zam geliyor?

LPG'den sonra benzine de mi zam geliyor?

EPGİS tarafından LPG'ye gelen zammın ardından, Brent Petroldaki yükseliş; 'Benzine de mi zam gelecek?' sorularına neden oldu.

Akaryakıt ürünlerinden LPG otogaza dün akşam saatlerinde pompaya yansıyacak şekilde 15 kuruş zam yapılmıştı. EPGİS tarafından yapılan duyuru sonrasında LPG fiyatları ortalama olarak 5.20 TL'den satılmaya başlandı. LGP'de yaşanan zammın ardından yükselişini sürdüren Brent Petrol fiyatları akaryakıt ürünlerinden "Benzine de mi zam gelecek?" sorularına neden oldu.

BRENT PETROL YÜKSELİŞTE

Ay başında 70 dolar seviyesinde olan Brent petrol, bu hafta 74 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Salı günü 73.50 dolardan işlem gören Brent Petrol fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından yükselişe geçti. 77.68 dolar seviyesine çıkarak rekor kıran Brent Petrol fiyatları anlık olarak 77,41 dolardan yükselişini sürdürüyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,50'den satılıyor.

BENZİNE ZAM MI GELECEK?

ABD'nin en önemli petrol üretim tesislerinin bulunduğu Meksika Körfezi’nin geçen ay iki tropik fırtınanın etkisi altında kalmasıyla Brent Petrolde yükseliş devam ediyor. 78 dolara çıkması beklenen Brent Petrolün, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararıyla yükselen Dolar/TL kuru ile birlikte akaryakıt fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor.