Samsun'da öğrenciler mağdur oldu!

Samsun'da öğrenciler mağdur oldu!

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, Samsun'da tadilat nedeniyle kapanan okulların öğrencilerinin, bölgedeki diğer okullarda eğitim görmesine ilişkin eleştiride bulundu.

Samsun'da tadilat nedeniyle kapanan bazı okulların öğrencileri bölgedeki diğer okullarda eğitim öğretim hayatına başladı. Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz,'' Okulların açıldığı zaman böyle bir çalışma yapılması tam bir plansızlık'' dedi.


'SAMSUN'DA EĞİTİM TEDBİRSİZ BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR'

Onur Gündüz açıklamasında,'' Samsun'da depreme dayanıklı olmayan okulların tadilatı yapılıyor. Tam okulların açıldığı zamanda böyle bir çalışma yapılması büyük bir tedbirsizlik. Bu tam bir plansızlık eseri, sınıf sayıları azalacağına daha da arttı. Samsun'da eğitim tamamen tedbirsiz bir şekilde ilerliyor. Yıkım ya da tadilat tabi ki yapılsın ama bunun zamanlamasını bari ayarlasaydılar. Okullar kapalıyken yapılsın güçlendirilsin. Öğrenciler bir yıl uzaktan eğitim gördü o süreçte bütün önlemler tamamlansaydı. Maalesef şu an veli,öğretmen ve öğrenciler büyük sıkıntıda bunun sebebi de milli eğitimin yanlış politkalarından dolayı oluyor'' açıklamasında bulundu.

SAMSUN SON HABER