Samsun'da kaç öğrenci ve öğretmen pozitif? İşte rakamlar...

Samsun'da kaç öğrenci ve öğretmen pozitif? İşte rakamlar...

Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, Samsun'da koronavirüs nedeniyle kaç sınıfın kapatıldığını, kaç öğrencinin ve öğretmenin pozitif olduğunu açıkladı.

Samsun'da 6 Eylül tarihinde okullarda yüz yüze eğitim bugün başladı. Samsun'da yaklaşık 1262 bin öğrenci yeni öğretim yılına yetersiz önlemlerle girdi. Temizlik personeli sorunu yıllardır devam eden okullarda, hijyenin nasıl sağlanacağı da yanıtı beklenen sorulardan biri.

"SAĞLIKLI YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, sağlıklı bir yüz yüze eğitim için mücadele ettiklerini söyleyerek kaygılı olduklarını ifade etti. Topaloğlu, "Bütün bu koşullarda hala eğitim öğretime devam ediyoruz. Tabiki önceliğimiz ve eğitim öğretimin yüz yüze devam etmesi. Alınmayan tedbirler örneğin birisi temizlik personeli sorunudur. Okulların açılacağı tarih belliyken temizlik personeli alımını hala normal prosedür işleterek Ekim ayına kadar bekletilmesi, okulların kendi temizliğinin kendisinin yapmasının beklenmesi salgının seyrinde ciddi bir artışa neden olacakmış gibi duruyor." dedi.

KAÇ SINIF KAPANDI? KAÇ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ POZİTİF?

Samsun'da kapanan sınıf sayısı, pozitif öğrenci ve öğretmen sayılarını Samsun Son Haber'a açıklayan Topaloğlu, "Samsun'da kapanan sınıfları takip ediyoruz. 2 gün önce toplamda 30 sınıf karantinadaydı. Yine 2 gün öncesinin verilerine göre 17 öğretmenimiz, 33 öğrencimiz ve 1 memurumuz pozitif." diye konuştu.

KAYNAK: SAMSUN SON HABER