Samsun'da koronadan sınıflar kapatılıyor

Samsun'da koronadan sınıflar kapatılıyor

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, korona virüsten dolayı Samsun'da birçok sınıfın kapatıldığı ifade etti.

Korona virüs salgını nedeniyle uzun bir süredir online olarak devam eden eğitim öğretim sürecinin, aşılamanın da hızlanmasıyla yüz yüze eğitim şeklinde devam etmesine karar verilmişti. Ülke genelindeki tüm sınıflar, yüz yüze eğitime geçti ancak okullarda korona vakaları artmaya başladıkça sınıfların da kapatıldığı belirtildi.

Samsun'da çok sayıda okulda temaslı öğrenci, pozitif öğrenci ve öğretmenlerden dolayı sınıfların kapatıldığı ifade edildi.

'SAMSUN'DA VİRÜSTEN DOLAYI SINIFLAR KAPATILIYOR'

Eğitim İş Samsun Şube BaşkanıOnur Gündüz açıklamasında, ''Samsun'da korona virüsten dolayı kapatılan bir sürü sınıf var. Birçok okulda temaslı öğrenci, pozitif öğrenci ve öğretmenler var. Biz sendika olarak her zaman okulların açılmasını, uzaktan eğitimle devam edemeyeceğini söyledik. Fakat okullar açılmadan önce tedbirler alırsın. Bu sadece öğretmenin aşılanması değil, velinin aşılanması ve gerekirse çocukların aşılanmasına kadar gider. Okullarda hijyen ve temizlik malzemeleri eksik. Yani hiç bir şey yapamıyorsanız sabahçı öğlenci yapın okulu ikiye bölün. Birden 600 öğrencinin okula girmesi var, 300 öğrencinin okula girmesi var .Yani en azından oran düşmüş olurdu. Maalesef tedbirler yetersiz olduğu için çok fazla sınıf virüsten dolayı kapatıldı'' dedi.

SAMSUN SON HABER