Samsun'da öğretmenler ve veliler tedirgin

Samsun'da öğretmenler ve veliler tedirgin

Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte çarpıcı açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, 'Okullarda pandemi tedbirleri yetersiz' dedi.

Uzun bir sürenin ardından okullar bu hafta kapılarını öğrenciler için açtı. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler yarıyıl tatilini 24 Ocak-4 Şubat arasında, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan arasında yapacak ve karneler 17 Haziran 2022’de karnelerini alarak yaz tatiline çıkacaklar.

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, okulların açılmasıyla birlikte Samsun Son Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

'SINIFLAR ÇOK KALABALIK'

Okullarda pandemi tedbirlerinin yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Topaloğlu, "Biz pandeminin başından itibaren okulların yüz yüze eğitime geçmesi noktasında ısrarcı olduk ve bunun koşullarını kamuoyuyla sürekli paylaştık. Yüzyüze eğitime geçilebilmesi için bizim bazı taleplerimiz vardı. Örneğin ek dersliklerin yapılarak sınıfların seyrektilmesi, okullarda sınıflar gerçekten çok kalabalık. Salgından önce bile 40 kişilik 50 kişilik sınıflarda eğitim devam ediyordu. Salgının ardından ek derslik yapılarak sınıfların seyreltilmesi gerektiğini talep ettik. Ancak bunların hiç biri yerine getirilmedi'' açıklamasında bulundu.

'ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER TEDİRGİN'

Tedbirler noktasında öğretmen arkadaşlarımızdan ve velilerden şikayet alıyoruz. Pandemiden önce okulların durumu nasılsa aynı şekilde eğitim öğretime devam edildiğini ifade ediyorlar. Maske ve dezenfektanla tedbir alındığı bizi tatmin etmiyor. Sınıfların mevcut kalabalık oranının seyreltilmesi gerekiyor. Okullar daha yeni açıldığı için bu durumun önümüzdeki günlerde vaka artışlarına yansıyacağından endişe duyuyoruz'' dedi.

SAMSUN SON HABER