Osman Tosuner: Destekler yetersiz

Osman Tosuner: Destekler yetersiz

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, tarımda desteklerin artması gerektiğini söyledi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, çeltik fiyatlarının açıklanmasının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Açıklanan fiyatlar karşısında karamsar olunmaması gerektiğini belirten Başkan Tosuner, "Gönül isterdi ki fiyatlar daha yüksek olsun ama devletimizde kendi bütçesine göre halkın mağdur olmaması için bu fiyatları açıkladı. Karamsar olmamak gerekiyor. İnşallah daha kaliteli randıman alırız. Alıcı firmalardan da talebin çok olmasını umuyoruz. Talep çok olursa özel işletmeciler bu işe daha çok girer." dedi.

Destelerin yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Tosuner, "Buğday üreticilerinin en büyük sıkıntılarından birisi desteklerin yetersiz olmasıdır. Destekler konusunda devletin bir an önce önlem alması gerekiyor. Desteklerin arttırılması gerekiyor. Fiyatlar üç aşağı beş yukarı tamam biraz daha yüksek olsa daha iyi olurdu ama destekler konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyet çiftçisi 24 saat çalışmaktadır. Bunun karşılığı daha iyi olmalıdır. Tarıma desteklerin artıması lazım, bizim üretmek için sıkıntımız yok. Destekler artarsa tarımda üretim daha fazla artar." diye konuştu.