Samsun sahili yok ediliyor!

Samsun sahili yok ediliyor!

Samsun'da Yakakent Belediyesi tarafından kumsala yapılan mantı evi inşaatı büyüyen tepkilerin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından durdurulmuştu. Şimdi ise aynı kumsala İmar Planı Değişikliği İlanı asılarak Millet Bahçesi yapılacağı açıklandı.

Samsun'da Yakakent Belediyesi tarafından Çam Gölü mevkiine 2020 yılında kumsala mantı evi için temel atıldı.

-İptal edilen mantı evi projesi

Çevredeki duyarlı vatandaşların tepkisine rağmen inşaat devam ederken olaya Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürlüğü, dahil olmuştu. Yapılan şikayetlerin ardından inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kısa süre sonra inşaatı durdurma kararı aldı. Kumsala betonarme temel atan Yakakent Belediyesi, durdurma kararının ardından temeli kumlarla örterek çalışmaları sonlandırdı.

MANTI EVİNDEN SONRA MİLLET BAHÇESİ

Kısa bir süre önce ise inşaatı durdurulan Mantı Evi'nin yapılacağı alana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Planı Değişikliği İlanı asıldı. İlanda yer alan bilgiye göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından vatandaşların hafta sonu akın ettiği kumsala Millet Bahçesi yapılacak.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

Bölgede yaşayan vatandaşlar ve haftasonları denizin keyfini çıkarmak için Yakakent'e gelen tatilciler halkın ücretsiz kullandığı kumsalın tabiatının bozulmasından endişeli.

ATAKUM KUMSALINDA BETONLAŞMAYI VATANDAŞLAR ÖNLEDİ

Samsun’un Atakum İlçesi’nde, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin “onarım çalışması” adı altında Güzelyalı sahili kumsalına taş döktüğünü gören vatandaşlar, iş makinelerinin önüne geçerek, tepkilerini ortaya koydu. Sahilde yapılan çalışmayla ilgili projeyi görmek isteyen vatandaşların eleştirisi üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Bayır, son olarak sahilin kum olarak kalacağını belirtti.

ORDULU BAŞKAN KUMSALI HALKA AÇTI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Sahiller halkındır” ilkesinden yola çıkarak mahkeme kararıyla yıkımını sağladığı gökdelenin yerinde ortaya çıkan kumsal halkın kullanımına açıldı.


SAMSUN SON HABER / ÖZEL HABER