Samsun'da belediyenin malları, icra dairesinde satışa çıkarıldı

Samsun'da belediyenin malları, icra dairesinde satışa çıkarıldı

Samsun'un CHP'li Atakum ilçe belediyesine ait taşınmazlar ve sosyal tesisler AK Parti döneminden kalan borçları ödeyemediği için icra dairesi tarafından satışa sunuldu.

31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa CHP’li Cemil Deveci oturunca, eski dönemden kalan borçlarda ortaya çıkmaya başladı. Alacaklı olan kurum ve kişiler belediyeyi icraya verdi. Sosyal tesislerden çay ocağına, Başkan Deveci’nin makam aracından makam odasına kadar her şey icralık oldu. Son olarak belediyenin kamu hesapları da haczedildi. İcralık olan belediye malları ise satışa sunuldu. AK Partili İsak Taşçı döneminde 2017 yılında yapılan Atakum Seyir Terası, icra dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Samsun İcra Dairesi, 2019/101356 dosya numarasıyla Atakum Belediyesi’ne ait olan Seyir Tesisini, açık arttırma ile satışa çıkardı. Piyasa değeri 7 Milyon 849 Bin 420 TL olarak tespit edilen seyir tesisinin ihalesi, 27 Ekim 2021 tarihinde yapılacağı belirtildi.

Başkan Cemil Deveci, tesislerin yarı fiyatına satılacağını söyleyerek, “6 gündür kamu hesaplarımız hacizli. Seyir tesisi satışa çıkarılıyor. 2,5 yıllık başkanlık dönemimde sadece hacizlerle, icralarla uğraştırdılar bizi. Ne alacaklılar diyalog kuruyor, ne de telefonlara çıkıyorlar. Tek amaçları var Atakum halkını zora sokmak, hizmetsiz bırakmak, belediyeyi köşeye sıkıştırmak” dedi.