Fatih Türkel'den Mustafa Demir'e tepki!

Fatih Türkel'den Mustafa Demir'e tepki!

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun'daki betonlaşmaya tepki göstererek, 'Size bu şehri talan ettirmeyeceğiz.' dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in İlkadım İlçesi Kültür Park'ta başlattığı inşaatlara tepki gösterdi.

Başkan Türkel, "Kültür Parkı’nı önceki dönem belediye başkanlarından Yusuf Ziya Yılmaz, kamulaştırmıştı. Bize göre de doğru bir karardı. Kamulaştırdıktan sonra buraya parklar, yeşil alanlar inşa ettirdi. Samsunlularda bu yeşil alanlarda nefes almaya başladı. Samsun’un nefes aldığı, vatandaşların çocuklarıyla güzel vakitler geçirdiği, Kültür Parktan başka bu çelik belayı koyacak başka bir yer bulamadınız mı? 153 Çağrı Merkezinin denizin kenarından, insanların nefes alacağı bir yerden başka bir yerde olsa olmaz mıydı? Bu belayı, bu betonu dikecek başka bir yer bulamadın mı?" dedi.

"SAMSUN'U NEFES ALINMAZ HALE GETİRİYORSUNUZ"

'Samsun'u katlediyorsunuz' diyen Başkan Türkel, "Atatürk Kültür Merkezi'nin yanı 20 dönümlük bir mesire ve yaşam alanıydı. Demir, oranın da asfaltlarını kaldırmış, inşaat başlatmış. Bu inşaat Samsun dolmuşçularının terminali olarak planlanıyor. Samsunspor’un tesislerine 1 milyon 350 kişinin ortak malıdır, kıydırmam diyordu ya Mustafa Demir, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Samsun’u beton kütlelerle nefes alınamaz hale getiriyorsunuz. Samsunlulara sormadan ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla icraatlar yapıyorsunuz. Samsun’u katlediyorsunuz. Biz bu icraatlerinize izin vermeyeceğiz." şeklinde ifade etti.