Çocuğunu okula kaydettirecek veliler dikkat! Bu haber size

Çocuğunu okula kaydettirecek veliler dikkat! Bu haber size

Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, bazı okulların kapisetinden dolayı velilerin geri çevrildiğini ifade ederek'' Burada milli eğitimin bir denge getirmesi gerekiyor '' dedi.

Samsun'da ikametinin yeni olduğu için Baruthane Ortaokulu'na çocuğunu yazdıramadığını ifade eden bir veli isyan etmişti. Konu üzerine konuşan Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara kapasitesi dolmak üzere olan okullarda kayıp işlemlerinin biraz daha zorlaştığını belirtti.

'ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPILARAK, ÖĞRENCİ KAYDI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR'

Rüstem Kara açıklamasında,'' Çok fazla adres değişikliği yapılarak öğrenci kayıdı yaptırmaya çalışan veliler oluyor. Bulunan adreste öğrenci oturuyorsa tabi ki okul almak zorunda. Okul kapasitesi doluyor ve kapasitesi dolan bir okula öğrenci kaydetmek çok zor oluyor. Yüzlerce öğrenci sırada bekliyor. Burada eleştirilmesi gereken aslında milli eğitimin bazı okullarda öne çıkan okulları. Keşke bütün okullarda aynı eşitlik olsa insanlar da bu şekilde bir okul üzerine yığılma olmasa. Okulun kapasitesi dolduğu için kayıt yapılmıyor bu durumda yetkililer de geriye dönük fatura istiyor tabi ki yasal olarak böyle bir şey yok bu idarecinin insiyatifi sadece. Velinin adresinde bulunan okula kayıt yapma hakkı vardır. Veli ısrar ederse ve başka bir okula kayıp yaptırmazsa son haftalarda uzlaşma sağlanabilir diye düşünüyorum'' dedi.

SAMSUN SON HABER