Başkan Mustafa Demir ve Başkan Necattin Demirtaş'a tepki

Başkan Mustafa Demir ve Başkan Necattin Demirtaş'a tepki

Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in esnaflara verdiği 1000 TL destek sözünü, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın da çayocağı ve kahvehanelere verdiği erzak yardımı sözlerinin yerine getirilmediğini ifade eden Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara, başkanları sözlerini tutmaya ve esnafa vadettikleri katkıları vermeye çağırdı.

ESNAFLARIMIZIN UMUDU VE GURURU İLE OYNADILAR

Başkanların sözlerini tutmaları gerektiğini ve kendilerini de yalancı durumuna düşürdüklerini belirten Mustafa Kara, şu ifadelerde bulundu;

"Siyaset ve siyasetçiler halka doğruyu söylemek, vaadettiklerini gerçekleştirmek zorundadır. Pandemi nedeniyle aylardır evine ekmek götüremeyen esnafa dönemin sonuna doğru biner lira para ve erzak yardımı vaadedenler sölerini tutmamış, esnafın umutlarıyla ve gururu ile oynamıştır.

ESOB BAŞKANI İLE BİRLİKTE ESNAFA YALAN SÖYLEMİŞLER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyede Esnaflar Birliği Başkanı ile bir basın toplantısı düzenleyerek, işyerleri kapalı olan esnafa 10 milyon lira ayırdıklarını ve her esnafa 1000'er lira yardım yapacakları vaadinde bulunmuş, esnaflardan dilekçe ve IBAN almıştı. Ancak gelinen noktada özellikle kahveci esnafının çok büyük bömlümü bu yardımı göremedi.

Yine aynı şekilde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ta işyerlerini hiç açmamış olan Kahveci esnafına 500 TL nakit, çay ocaklarına da gıda yardımında bulunacakları sözünü vermişti. Bu yardımların çok önemli bölümü de snaflarımıza ulaşmadı.

BAŞKANLAR YALAN SÖYLEDİ, BİZ DE YALANCI DURUMUNA DÜŞTÜK

Esnafa söz veren, Başkanlar söz verdiği için de onlartın sözüne güvenerek esnafa olayı açıklayan Kahveciler Odası da başkanlar sayesinde yalancı durumuna düşmüştür. Buradan sözlerini tutmayan belediye başkanlarına sesleniyorum. Esnafın umutlarıyla oynamayın, vaatlerinizi yerine getirin sözlerinizi tutun. Kimseyi yalancı durumuna düşürmeye ve insanlarımızın gururlarıyla oynamaya hakkınız yok.

ESNAF SÖZÜNÜ TUTMAYAN, KENDİSİNİ MAĞDUR EDENLERE HESABINI SANDIKTA SORACAK

Makamlar geçicidir. Sizler o makamlardan gitmek zorunda kaldığınızda, sözlerini tutmayan, halka ve esnafına yalan söyleyen başkanlar olarak tarihe geçeceksiniz. Bunu istemiyorsanız lütfen sözlerinizi tutun, söz verdiğiniz destekleri verin. Yoksa bunun hesabını esnaf sandıkta sizden soracaktır."

Mustafa Kara, esnaflara verdiği sözleri yerine getirdiğini söylediği Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'ya da teşekkür etti.