Mustafa Demir'den Samsunspor kongresinde eleştiri yağmuru

Mustafa Demir'den Samsunspor kongresinde eleştiri yağmuru

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Divan Kurulu tarafından hazırlanan faaliyet raporunu eleştirdi.

Samsunspor kongresinde konuşan Başkan Demir : "Samsunspor bir kısım insanların düşüncelerine alet edilemez”

2022 yılı baharındaSamsunspor’un Süper Lig’e çıkacağına inandığını belirten Başkan Demir, "Biz de Büyükşehir Belediye yönetimi olarak 20 yıldır siyasette ben Samsun’a hizmet ediyorum. Samsunspor ile ilgili yapabilecek olduğumuz neyse geçmişte yapılmıştır, geçen sene de yaptık bundan sonra da yapma noktasındayız. Ama lakin bir Büyükşehir Belediyesi’nin yapabilecek olduğunun fazlası istendiğinde orada yokuz. Bunu biz sayın başkanla, dernek başkanımızla yönetimle her zaman konuşuyoruz. Arkadaşlar bu gibi spor organizasyonlarının bir kısım şehirlerde bakın özellikle yerel ve genel siyasete alet edilmemesine özellikle dernek yöneticilerinin, kulüp yöneticilerinin azami dikkat etmesi gerekiyor. Burası çok önemli. İşin gereğini yapma noktasında geleceğe yürüme noktasındayız. Samsun bu konuda Elhamdülillah hiçbir eksiği yok. Bundan sonra da olmaz. Olmayacaktır da" dedi.

"Divan kurulunun hazırladığı bu faaliyet raporunu kabul etmiyoruz"
Divan Kurulu tarafından hazırlanan faaliyet raporu içerisinde kendisine ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan Demir şunları söyledi:

"Samsunspor Süper Lig’e kimin zamanında çıktı? Erkut Tutu yönetimindeki insanlar burada, niye ifade etmiyorsunuz. Niye konuşmuyorsunuz. Divan Kurulu’nun hazırladığı bu faaliyet raporunu kabul etmiyoruz. Bu şekilde hareket etmekle Samsunspor’a hizmet etmiyorsunuz. Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı’na durumu anlattık. Samsunspor asla bir kısım insanların duygu ve düşüncelerine alet edilemez. Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında hayatını kaybeden futbol şehitleri için anıt kaç yıldır yapılmıyordu. Biz bunu Millet Bahçesi içerisine yaptık. Bir teşekkür beklemiyoruz, bunu desinler diye yapmadık. Sorumluluğumuz onu gerektirdiği için yaptık. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısınız."
Kulübün eski başkanı İsmail Uyanık genel kurulda söz alarak, mevcut başkan Yüksel Yıldırım’a yapılan iyi işler için teşekkür edip, bazı eleştirilerde bulundu. Basketbol Kulübü, dernek işleyişi hakkında konuşan Uyanık, Yüksel Yıldırım’a mali konularda sorular sorup, herkesin izleyeceği bir ortamda karşılıklı konuşmaya davet etti. Uyanık, dernek borçlarının A. Ş. tarafından ödenip, ödenmediğini de sordu.