Samsun'da 15 bin civarında nüfus artışı

Samsun'da 15 bin civarında nüfus artışı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 15 bin civarında bir nüfus artışı olduğunu söyledi.

Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şubesi 6’ncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da yapılan genel kurul toplantısına AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Genel kurul toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir, Samsun’un bölgenin merkezinde lokomotif bir şehir olduğunu belirterek, “Bölge, hatta ülke üzerinde sorumluluğu olan bir şehir. Hayatımızın geçmişine bakalım mimarlık ve mühendisliğin ne kadar etkin olduğunu göreceğiz. Geleceğe de inşallah mimarlık ve mühendisliği ne kadar etkin ve vizyoner kullandığımızla doğru orantılı olarak yürüyeceğiz. İkisi de nitelikli bir meslek. Ayrıcalıklı bir meslek. Olmayan bir şeyi projelendirip tasarlayıp, uygulayan birde sürdürülebilirliğini sağlayan bir alan” ifadelerini kullandı.

15 bin civarında bir nüfus artışı

Başkan Demir, bölgede nüfusu artan neredeyse tek ilin Samsun olduğunu dile getirerek, aşağı yukarı yıllık ortalama 15 bin civarında bir nüfus alındığını, normalleşmeye tam geçildiğinde ise muhtemelen 20 binleri bulacağını vurgulayarak, "Yani her yıl ortalama bir ilçe nüfusumuza ekleniyor” diye konuştu.