Ruhsatsız benzinliğe Samsun Mimarlar Odası'ndan suç duyurusu

Ruhsatsız benzinliğe Samsun Mimarlar Odası'ndan suç duyurusu

İshak Memişoğlu, Atakum Belediyesi'ne inşaatı durdurmadığı ve benzinlik inşasını yapan firmaya da ruhsatsız inşaat yaptığı için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 11893 ada 3 parselde yani Atakum İlçesi'nde Atatürk Bulvarı ve Alaçam Caddesi'nin kesiştiği noktada ruhsatsız biçimde yapıldığı gündeme gelen benzinlik inşaatı devam ediyor.

İmar Kanunu’na aykırılık taşıması nedeniyle ruhsatı alınamayan benzinlik inşaatı devam ederken flaş bir gelişme yaşandı.

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin göz yumduğu ruhsatsız benzinlik inşaatına Atakum Belediyesi'nin dur dememesi ve benzinlik inşasını yapan firmaya da ruhsatsız inşaat yaptığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"50 GÜN ÖNCE BİLGİ VERİLDİ"

Türkiye Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu, "50 gün önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kanalı ile Atakum Belediyesi'ne bilgilendirme yapıldı. Bu inşaatın ruhsatsız olduğu ve durdurulması gerektiğini belirttik. Fakat Atakum Belediyesi hiç bir işlem yapmadığı için bugün suç duyurusunda bulunduk." dedi.