Cemil Deveci'den 19 Mayıs mesajı

Cemil Deveci'den 19 Mayıs mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“102 yıl önce bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımı Samsun’da atıldı. Bu adım aynı zamanda bir ulusun kaderini değiştiren, işgale boyun eğmeyen halkını yeniden ayağa kaldıran, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ilk kıvılcımının ateşleyen adımdı. O kıvılcımla Türk milleti, Anadolu’dan dört bir yana kendi topraklarında özgürce yaşama iradesini ortaya koydu ve bunun için tarihin en büyük kurtuluş mücadelelerinden birisini verdi.

Bağımsız vatan sevdasıyla atılan ilk adımın her yıl dönümünde, aynı gururla bu topraklarda özgür ve eşit biçimde yaşama irademizi yükseltiyoruz. “Bütün ümidim gençliktedir” sözleri ile bağımsızlık mücadelemizin ilk adımının atıldığı bu önemli günü gençlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyeti yılmadan sonuna dek koruyacağız ve geleceğe taşıyacağız.

102. yıl dönümünde; 19 Mayıs 1919’da güzel kentimiz Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini gururla taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor; Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun varlık mücadelesi için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”