Atatürk Ortaokulu ekibi bu yıl harika projelere imza attı

Atatürk Ortaokulu ekibi bu yıl harika projelere imza attı

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu harika projelere imza attı.

Nilüfer Özçevik tarafından Kuruculu olarak yürütülen "Geleceğimi Birlikte Planlayalım mı? Proje 01.11.2019 tarihinde "Erasmus KA-101 Okul Eğitim Personel Hareketliliği" kapsamındaki "Geleceğimi Birlikte Planyalalım mı?" projesinin yaygınlaştırma çalışması adı altında Nilüfer Öğretmen tarafından Kars'dan bir ortak okul ile kuruldu. Diğer ortakları İstanbul, Bursa ve yineSamsun'dan bir ortak oldu.

Öğrencilere kendilerindeki farklı yetenekleri keşfetme fırsatı vermeyi , becerilerini geliştirirken bireysel özelliklerini fark edip öğrenciye kişiselleştirilmiş bir yol haritası sunmayı çermekte. Bunu yaparken de öğrencilerin farklı web 2.0 araçlarıyla deneyim yaşamaları sağlandı Ortak ürünlerde görev alabilen öğrencilerin, özgüvenlerini geliştirmeyi hedefleyerek çalışmalarını başarıyla sürdürdü. Eğitici online toplantılarla, anketler ve testlerle desteklendi ve Mayıs ayında tamamlandı.

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nilüfer Özçevik'in ortak olarak görev aldığı Eylül 2020’den beri yürütülen projelerden biri olan The Story Behind e-Cards uluslararası projesi sona erdi.

Atatürk Ortaokulu ekibi bu yıl harika projelere imza attı

Türkiye, İtalya, Romanya, Polonya, Kuzey Makedonya olmak üzere 5 farklı ülkeden 11 okulun ve 91 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. İngilizcede öğrencilerin kendilerini ifade etme ve elektronik kartlar aracılığıyla ülkelerini,geleneklerini,dini ve milli bayramlarını ve kültürlerini tanıtma üzerine olan projenin The Story behind e-cards (Kartların ardındaki Hikaye)dır. Eylül ayından bu yana geçen süreçte öğrenciler hem web 2.0 araçlarını kullanıp keşfederken; Twinspace platformundan birbirleriyle İngilizce dilinde sohbet ederek , projedeki öğrencilerle Zoom platformu üzerinden çevrimiçi toplantılar yaparak İngilizcelerini de geliştirdiler.


Ayrıca internet güvenliği ile ilgili ortak bir şarkı yazıp söylediler. Dahası, Pandemi süreci ile ilgili ortak bir hikaye kitabı oluşturdular.


Okulun 6. sınıf öğrenci ekibinin görev aldığı diğer proje ise "All About My Mom" ( Annem hakkında her şey) Uluslar arası bir proje. Romanya, Polonya ve Ukrayna ve Türkiye ortaklığı ile yürütüldü. Başlangıç noktası anne olan bu güzel projede Nilüfer Özçevik tarafından ortak olunarak 3 Mart 2021de başlayarak 9 mayıs anneler gününde güzel bir online buluşma ile sonlandırıldı.

Atatürk Ortaokulu ekibi bu yıl harika projelere imza attı


Proje öğrencilere İngilizce iletişim ve kendini ifade edebilme yeteneğini kazandırırken, uzaktan eğitim döneminde sürekli evde kalan öğrencilerin sosyalleşmesini, dijital kimlik kazanmasını sağlama hedefine ulaştı. Anneleri konu eden projede ortak hazırlanan bir online kitap , ve tüm öğrencilerin karışık takımlar halinde görev aldığı bir şiir ve görsel birçok çalışma yer alıyor .


Tüm projeler , okul internet sitesinde hazırlanmış olan sanal sunumları ile sizinle buluşmayı bekliyor! Paylaşmanın, sorumluluğun en güzeli bir eTwinning Projesinde yer almaktır.
Atatürk Ortaokulu öğrencilerimiz projeler ile farklı ülkelerden kültürlerle tanıştılar ve dil becerilerini ilerlettiler. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde destek olan Müdürümüz Sayın Rasim Nerse'ye ve her konuda motive edici olan Müdür Yardımcımız Melek Dirican' a , projede yer alan öğretmen ve öğrencilerimize ve son olarak değerli velilerimize teşekkür ederiz.