Yücel Uyar: Başkan Yıldırım'a destek verilmeli

Yücel Uyar: Başkan Yıldırım'a destek verilmeli

Yılport Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, Samsun'a altyapı konusunda yatırımlarını esirgemeyen Başkan Yüksel Yıldırım'a da destek verilmesinin altını çizdi.

Akademi çalışmaları hakkında bilgi verenYılport Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, “Yılport Samsunspor Futbol Akademimiz çalışmalarına devam ediyor. Pandemi nedeni ile 17 Mayıs’a kadar tam kapanmayı dikkate alarak U11, U12, U13, U14, U15 ve U16 takımlarının antrenmanlarını antrenörlerimizin hazırladığı programlarla Zoom programı üzerinden bireysel gelişimlerini devam ettiriyoruz. Spor Toto 1.Lig U19 Akademi ligi devam ettiği için U17 ve U19 takımlarımızın antrenmanları aralıksız devam ediyor” dedi.

Hafta sonu 4-0 yendiğimiz Adanaspor maçına da değinen, “Futbol Akademi Direktörümüz Yücel Uyar yaptığı açıklamada Spor Toto 1.Lig U19 Akademi liginde mücadele eden U19 takımımız 9. haftanın sonunda 22 puan ile LİDER konumda. Bu hafta Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri’nde Adanaspor A.Ş. takımı ile oynadığımız müsabakayı 4-0 kazandık. Takımımızın kazanma alışkanlığı oluşması memnuniyet verici ancak oynadığımız oyun bizi yeterince tatmin etmedi. Kazanırken oyunumuzu geliştirmemiz ve oyuncularımızın performanslarını da artırmamız gerekiyor. Eksiklerimiz olduğunun farkındayız, bu eksiklerimizi görmemezlikten gelirsek kendimizi aldatmış oluruz. Amaç, sonucu alırken neleri iyi yaptık neleri daha iyi yapmamız gerekir bunları analiz edip eksiklerimizi süratle gidermeye çalışmalıyız. Grubumuzda çok iyi genç takımlar var. Altınordu, İstanbulspor A.Ş, Bursaspor, Aydeniz Et Balıkesirspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor, Adana Demirspor gibi yine birçok takımda 2 ya da 3 yabancı genç oyuncular bulunuyor. Kaliteli Spor Toto 1.Lig U19 Akademi ligi olduğunu düşünüyorum. Bu takımlarla rekabet etmenin oyuncularımızın gelişmesine yardımcı olacağı düşüncesindeyim. Kapanma dönemimde ayrıca Antrenör eğitim ve gelişim çalışmalarımız devam ediyor. Elit genç futbolcuları Elit, vizyon sahibi yetenekli antrenörlerin yetiştireceğine inanıyorum. Bunun için antrenörlerimizin gelişen ve değişen futbol trendlerinin takip etmesi, araştırması ve kendini geliştirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Samsun’a altyapı konusunda yatırımlarını esirgemeyen Başkan Yüksel Yıldırım’a da destek verilmesinin altını çizen Yücel Uyar, “Sayın Başkanımızın büyük yatırım ve fedakarlıkla yaptığı Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri, Samsunspor ve Samsun futbolunun kurtuluşu olacaktır. Türkiye’nin en güzel şehri Samsun’da ve şehrin en güzel yerindeki tesisimiz halen yapım aşamasındadır. Şehrin ileri gelenleri Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarından tamamlanması için Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım’ı yalnız bırakmamaları ve gereken ekonomik desteği vermeleri gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.