Samsun'da Pazar günü (bugün) marketler kapalı mı?

Samsun'da Pazar günü (bugün) marketler kapalı mı?

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesi sonrası marketlerin durumu yoğun şekilde araştırılmaya başlandı. Yurttaşlar sıklıkla 'Hafta sonları marketler açık mı? Bugün marketler kapalı mı olacak?' sorusuna cevap arıyor.

Türkiye 17 günlük tam kapanma sürecinde... İçişleri Bakanlığı 4 Nisan'da 81 il valiliğine Market Tedbirleri Genelgesi gönderdi. Bugün pazar günü olması nedeniyle "Hafta sonları marketler açık mı? Bugün marketler kapalı mı olacak?" sorusu hızlanmış durumda...

MARKETLER AÇIK MI?
Zincir ve süper marketler bugün yani pazar günü ise kapalı olacak. Sadece mahalle bakkalları vatandaşlara hizmet verecek. Bakkallarda da temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi ve mamalarıyla kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

PAZARLAR AÇIK MI?
8 ve 15 Mayıs'a denk gelen cumartesi günleri saat 10.00-17.00 arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazarlar açık olacak. Vatandaşlar en yakın pazaryerine gidebilecek. Mevcut pazaryerleri genişletilecek. Ürünlere dokunmak yasak, tezgah aralarında 3 metre mesafe olacak.