Eyüp Arın: Samsunspor ile oynamasak genç takımla sahaya çıkmayı düşünüyorduk

Eyüp Arın: Samsunspor ile oynamasak genç takımla sahaya çıkmayı düşünüyorduk

TFF 1. Lig'de kalmayı garantileyen Adanaspor, şampiyonluk yarışından dolayı son hafta Yılport Samsunspor ile yapacağı maça genç takım yerine normal kadrosuyla çıkacak.

Ligde 33 maçta 9 galibiyet ve 7 beraberlikle 34 puan toplayan turuncu-beyazlılar, geçen hafta Royal Hastanesi Bandırmaspor’a 3-2 yenilmesine rağmen Akhisarspor’un GZT Giresunspor’a 3-0 kaybetmesiyle ligde kalmayı garantiledi.

Geçen sezon bitime 3 hafta kala bir alt lige düşmesi kesinleşen ancak 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırılmasının ardından TFF 1. Lig’de mücadele etmeyi sürdüren Akdeniz ekibi, normal sezonun son haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor ile karşılaşacak.

Ligde 67’şer puanlı takımlardan Adana Demirspor birinci, GZT Giresunspor ikinci, Yılport Samsunspor da üçüncü sırada bulunuyor. Ligde normal sezonu ilk iki sırada tamamlayan ekipler, doğrudan Süper Lig’e yükselecek.

Teknik sorumlu Eyüp Arın yaptığı açıklamada "Ligde kalmayı garantiledikten sonra tamamen gençleri oynatmak istiyordum. Son maçta Yılport Samsunspor ile oynamasak tamamen genç takımla sahaya çıkmayı düşünüyorduk. Rakibi ve diğer takımları ilgilendirmesi açısından biraz daha duyarlı davranacağız" ifadesini kullandı.