Marketlerde 'zorunlu temel ihtiyaçlar' dışında hiçbir ürün satılmayacak

Marketlerde 'zorunlu temel ihtiyaçlar' dışında hiçbir ürün satılmayacak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Market Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Peki ama marketlerde hangi ürünler satılacak?

Neler yasak?
Genelgede 7 Mayıs itibariyle satışı yasak ürünler şöyle sıralandı: Elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemesi, hırdavat, zücaciye…

Neler serbest?
Gıda ve temizlik ürünlerinin yanısıra satışı serbest ürünler ise hayvan yemi, mama ve kozmetik ürünler (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç).

Yeni genelgede şu hatırlatmalar da yapıldı:

Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca;

– İçki satışı yasak.

– Temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ve üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofisler kapalı kalacak.


– Zorunlu temel ihtiyaçları karşılamakla sınırlı olacak biçimde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcılar sabah 10 ile akşam 5 arasında faaliyet gösterebilecek.

– Zincir ve süper marketler pazar günleri açılmayacak.

market yasak