Çiftlik Caddesi yenileniyor!

Çiftlik Caddesi yenileniyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl trafiğe açtığı Çiftlik Caddesi'nin altyapısını güçlendirerek sıcak asfaltla kaplıyor. Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisleri'nde üretilen taşlar ise, başka bir alanda kullanılmak üzere zarar görmeden yerinden sökülerek kaldırıldı.

Samsun’un altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için kent merkezi ve ilçelerin tamamında yoğun bir çalışma programı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kentin araç ve insan yoğunluğu bakımından en işlek caddelerinden biri olanÇiftlik Caddesi’ne de el attı. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlar ve bölge esnafının talebi doğrultusunda trafiğe açılan caddedeki granit taşlar yerinden sökülerek kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisleri’nde üretilen doğal taşlar başka bir alanda değerlendirilmek üzere zarar verilmeden söküldü. Araç trafiğine daha iyi hizmet verebilmek için mevcuttaki doğal taşların kaldırılmasının ardından zeminde güçlendirme çalışması yapıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından sokağa çıkma yasağının olduğu bu günlerde yoğun bir çalışma programı başlatılan bölgeye daha sonra sıcak asfalt dökülecek.

Çiftlik Caddesi yenileniyor!

6 santim kalınlığında doğal granit taşların yerine 960 metre uzunluğunda ve 5.60 metre genişliğinde sıcak asfalt uygulaması yapılacak bölgede Genel Sekreter İlhan Bayram ve Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal ile birlikte incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgedeki pandemi nedeniyle izinli olup açık olan esnafları da ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Başkan Demir, şunları söyledi:

“Samsunumuzun en güzide caddelerinden biri olan Çiftlik Caddemizdeki trafik akışını daha konforlu bir hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Hem yaya hem de araç trafiği bakımından kentimizin en yoğun bölgelerinden biri burası. Buradaki doğal taşları kaldırarak yerine sıcak asfalt dökmek suretiyle önemli bir ulaşım ihtiyacını karşılamış olacağız. İnşallah bu caddeyi planladığımız en kısa süre içerisinde tamamlayarak yeniden hem yaya hem de araç trafiğine açacağız.”