Bu yardımı kim yapıyor?

Bu yardımı kim yapıyor?

Belediyeler tarafından yapılan Ramazan yardımlarına partililerin ve partili meclis üyelerinin katılması yardımın belediye bütçesinden mi, yoksa kendi ceplerinden mi karşılandığı sorusunu akıllara getiriyor.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, ''Belediye bütçesi bir kamu bütçesidir.Bir siyasi parti taraflı olamaz'' dedi.

Bu yardımı kim yapıyor?

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta,belediyeler tarafından yapılan yardımlaraAK Parti ilçe teşkilatları tarafından eşlik edilmesini doğru bulmadığı belirtti.

Bu yardımı kim yapıyor?

''BELEDİYE BÜTÇESİ, SİYASİ PARTİ TARAFLI OLAMAZ''

Erhan Usta açıklamasında: ''Ülkemizin şu an geldiği noktada, sadece yardım konusunda değil her konuda devlet ve AK Parti iç içe geçmiş durumda. Yani AK Parti devletin bütün kurumlarını kendi teşkilatı gibi kullanmaya çalışıyor. Türkiye bir parti devletine doğru gidiyor. Bu ülkenin geleceği açısından çok tehlikeli bir durum. Belediye bütçesi bir kamu bütçesidir. Bir siyasi parti taraflı değildir. Kamu bütçesinde yapılan yardımı çok rahat bir şekilde, bir partinin yardımıymış gibi vatandaşa sunuyorlar. Merkezi düzeyde yapılan sosyal yardımlarda bile vatandaşa, parti parasıyla dağıtılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu sürece olabilecek yardımlarmış gibi taktim ediliyor. Belli bir kanuna istinaden devletin bütçesinden verilen yardımlardır bunlar. Yani devletin başında kim olursa olsun hak eden vatandaşa vermek zorundadır. Bazı şeylerin bu şekilde lanse edilmesi tehlikeli ve çirkin şeyler. Bunların olmaması lazım'' dedi.

SAMSUN SON HABER

Bu yardımı kim yapıyor?