Hayırlı İşler / Haber Yorum

Hayırlı İşler / Haber Yorum

Adana Demirspor'un Tuzlaspor ile nasıl bir ilişki içinde olduğu merak ediliyor.

Adana Demirspor, Tuzlaspor deplasmanında 3-0 kazanırken pek çok tuhaflık yaşandı.

Adana Demirspor Tuzlaspor ile deplasmanda oynadığı maçı 3-0 kazanarak averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ancak maç öncesi ve maç sırasında yaşanan pek çok tuhaflık kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Geçtiğimiz hafta sonunda Tuzlaspor, Keçiören deplasmanında kazanarak bir anda Play Off potasına girdi. Böylece Adana Demirspor maçına iddia sahibi olarak çıkabileceklerdi. Hatta Tuzlaspor yönetimi hafta içi yaptığı bir açıklamada takımımızın Play Off iddiası var dedi. Ancak ne olduysa ondan sonra oldu. Maça iki gün kala bir anda Teknik Direktör Suat Kaya görevden alındı. Üstelik daha bir aylık bir hoca idi. Ardından takımın en etkili üç oyuncusu Thuram, Ahmet Yazar ve Gökcan Kaya kadro dışı bırakıldı. Daha önce Samsunspor'da oynamış olan takım kaptanı ve banko oyuncu Samet Asatekin ise yedek bırakıldı. Tıpkı tecrübeli oyuncu Rotman gibi. Ayrıca bir yıl içinde Tuzlaspor ile Adana Demirspor arasında çok sayıda oyuncu transferi gerçekleşmişti. Sahaya kuşa çevrilmiş bir kadro ile çıkan Tuzlaspor güçlü rakibine karşı ilk devreyi kaleye şut atmadan kapattı. Maç ise Adana Demirspor'un hiç zorlanmadan 3-0 kazanması ile bitti.

Bütün bunların yanında Tuzlaspor yönetimi ile nasıl bir ilişkileri varsa, pandemi döneminde üstelik deplasmana çok sayıda taraftar götürüldü ve bunlar stada alınabildi.

Özetle, bu karşılaşma Türk futbol tarihindeki istisnai yerini aldı.