Cemil Deveci: Elimizden geleni yapacağız

Cemil Deveci: Elimizden geleni yapacağız

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 'Çocuklarımızın bayram sevincini doyasıya yaşamaları için Atakum Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız' dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci’nin mesajı şöyle:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşinin ardından 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Varlığını bağımsızlık mücadelesine adayan bir milleti temsil eden ve emperyalist güçlere karşı vatanımızın Kurtuluş Savaşı’nı yöneten Türkiye Büyük Milllet Meclisimizin kuruluşunun 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun geleceği için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Dünyada bir benzeri daha olmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin simgesi olan çocuklarımıza armağan edildi. İlk defa tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu tarihi günün 101. yıl dönümünde, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Geçtiğimiz yıl Atakum’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında pandemi gölgesinde olmamıza rağmen büyük bir coşkuyla kutladık. Pencere ve balkonlarını rengarenk süsleyen çocuklarımızın sokaklarını ziyaret ederek bayram sevinçlerine ortak olmaya çalıştım. Belediyemizi marşlar konvoyu ise, Atakumluların evlerine bayramı taşıdı. Maalesef bu yıl, koronavirüs riski hiç olmadığı kadar yüksek. Yine de çocuklarımızın bayram sevincini doyasıya yaşamaları için Atakum Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Atakum’da yine hep birlikte, bayram coşkumuzun güzel kentimizin meydanlarına ve sokaklarına taştığı sağlıklı günlerde nice bayramlar kutlamak dileğiyle.