Nurcan Bilik ile bugün iftara ne yapsam? İşte iftar menüsü

Nurcan Bilik ile bugün iftara ne yapsam? İşte iftar menüsü

İftar menüsü: İftarda ne pişirsem? diye düşünenleri Bilik Ailesi Youtube kanalından en lezzetli ve kolay yemek tarifleri, iftar menüleri.

Son bir kaç yıldır mübarek Ramazan ayında uzun saatler oruç tutuyoruz. Dolayısı ile iftarlarda ağır yemeklere birden bire saldırıyoruz. Ancak hepinizin malumu üzerine iftar yemeğine çorba ile başlamak en sağlıklısı. Çorba demişken elbette mercimek corbası 7 den 70 e tüm Türk halkının sevdiği bir çorbadır. B

Lokanta usulü süzme mercimek çorbası tarifi

MALZEMELER

1,5 su bardağı mercimek

1 tane patates

1 tane soğan

1 tane havuç

2 litre su

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)

1 yemek kaşığı un

sos için:

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

İftar için fırında kaşarlı tavuk. Tepside tavuk tarifi.

MALZEMELER

4 adet patates

1 tavuğun göğsü (500 gram)

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kara biber

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 soğan

2 diş sarımsak

2 kapya 3 yeşil biber

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı domates püresi yada 3-4 tane domates

1 bardak su

200 - 250 gram kaşar

BİM'İN KADİFE TATLISI

MALZEMELER

1 su bardağı süt 

2 yemek kaşığı limon

1 su bardağı hindistan cevizi yağı (100 gr)

1,5 su bardağı şeker

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı sirke

2 su bardağı süt 

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

2 buçuk yemek kaşığı şeker 

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

YAPILIŞI

Öncelikle bir kaseye 1 su bardağı süt ve üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu karıştırıp kenara alıyoruz ki biz tatlımızın diğer aşamalarını yaparken sütümüz kesilsin. Bu karışımı 20 dakika dinlendiriyorum. Şimdi başka bir kabın içerisine 1 su bardağı hindistan cevizi yağı ve 1,5 su bardağı şeker ekleyip başta elimle 1 dakika ardından blendar ile karıştırıyorum. Üzerine 2 yumurta ekleyip karıştırmaya devam ediyorum. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırıyorum. Şimdi kenarda 20 dakika beklettiğimiz sütü karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı un ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde 1 çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırıp diğer karışıma ekliyoruz ve çırpıyoruz. Kek karışımı hazır. Borcamın en altına yağlı kağıt ekleyip karışımı borcama döküyoruz. 180 derecelik fırında altlı üstlü fanlı olacak şekilde önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi boyunca bizde kremasını yapmaya geçiyoruz. Tencereye 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kaynar kaynamaz 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekliyoruz ve 1 dakika pişiriyoruz. Kremanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra keki keseceğiniz boyuttaki kapların dibine yağlı kağıt ekliyoruz ve karışımı kaba boşaltıp oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz. Kek oda sıcaklığına geldikten sonra kare boyutlarda keki kesiyoruz. Dolaptan kremayı çıkarıyoruz. En alt tarafa kek üzerine krema üzerine tekrardan keki ekliyoruz. Tüm kekleri ve kremayı bu şekilde yapıp afiyetle tüketiyoruz. Herkese afiyet olsun.

Samsun İftar ve Sahur Vakti 

21.04.2021  -İmsak (Sahur) : 04:05 Akşam (İftar) : 19:28 Yatsı (Teravih) : 20:56 

bilik ailesi iftar   tarif