Türk askeri üssüne saldırı! 1 askerimiz şehit oldu

Türk askeri üssüne saldırı! 1 askerimiz şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine düzenlenen füze ile saldırısında 1 askerimiz şehit oldu, bir sivil yaralandı. Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı, bölgeye SİHA göndererek gerekli tedbirleri aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

3 ROKET ATILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada,Başika üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlendiği belirtildi. Atılan üç roketten birinin üs bölgesine, diğer ikisinin ise köye düştüğü bildirilen açıklamada, saldırıda bir askerin şehit olduğu, köyde yaşayan bir çocuğun da yaralandığı bildirildi.

SALDIRI SONRASI SİHALAR GÖREVLENDİRİLDİ

Açıklamada, saldırı sonrası bölgede bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) görevlendirildiği ve gerekli tedbirlerin derhal alındığı vurgulanarak, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

SALDIRI ERBİL HAVALİMANININ VURULMASININ ARDINDAN GERÇEKLEŞTİ

Saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı yakınına bir roketin düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Peş peşe gelen saldırıların ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile telefonda görüştü. Görüşmede Erbil Uluslararası Havalimanı'na ve Başika'daki Türk askeri üssüne düzenlenen saldırılar ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Barzani, Erbil ve Başika'da yaşanan saldırılar hakkında bilgi verdi; Sayın Bakanımıza başsağlığı dileklerini iletti" denildi.

 şehit