Haber Yorum / Şimdi Ne Olacak?

Haber Yorum / Şimdi Ne Olacak?

Samsunspor Menemen deplasmanında berabere kalarak avantajını kaybetti. Peki şimdi neler olacak?

30. hafta maçında Menemen deplasmanına çıkan Samsunspor, ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında 1-0 öne geçtiği maçta kötü bir futbol sergiledi ve son dakikada attığı golle maçı 2-2 tamamladı. Ancak baktığımız zaman bu beraberlik bir mağlubiyetten farksız görünüyor. Çünkü Adana Demirspor'un kazanması ile birlikte puan eşitliği gerçekleştiği ve Samsunspor ikili averajda rakibinden geride olduğu için 3. sıraya düştü. Birinci Lig'de ilk 2 sırada yer alan takımlar doğrudan Süper Lig'e yükselecek. Bu nedenle Samsunspor önemli bir avantajı kaybetti.

Bu maça kadar her şeye rağmen ipleri elinde tutan temsilcimiz bu puan kaybı birlikte artık rakibi Adana Demirspor'un takılmasını bekleyecek. Geride 4 karşılaşma daha var. Köprünün altından çok su akabilir. Ancak mevcut form durumu Samsunspor'un geride kalan 4 maçın 4'ünü de kazanabilme durumunu olumsuz gösteriyor. Buna rağmen önümüzdeki hafta Adana Demirspor-Giresunspor karşılaşması oynanacak. Bu maç Samsunspor açısından da büyük bir önem taşıyor. Böylece Samsunspor, Giresunspor'un Adana Demirspor'a mağlup olmamasını bekleyecek. Yani bir bakıma Giresunspor'u desteklemiş olacak.

Bugünkü maçın geneline baktığımızda ise puan kaybı kadar, oynanan etkisiz futbol da taraftarların canını sıktı. Bu kadar kritik maçta, nispeten zayıf bir rakibine karşı etkisiz bir futbol oynayan Samsunspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın tercihleri de eleştiri konusu oldu. Camiada her şeye rağmen gidişata olumlu bakan ve umutlu olan bir kesin vardı. Buna karşın belli bir kesim ise gidişatın iyi olmadığı, Ertuğrul Sağlam'ın başarılı olamadığı ve oyuncu kadrosunun da yetersiz olduğu düşüncesinde idi. Bugünkü maç olumsuz düşünenleri adeta haklı çıkarmış oldu.

Şu anda camia da bir moral bozukluğu var. Bu hafta sonu oynanacak olan Adana Demirspor-Giresunspor ve Samsunspor-Bursaspor maçları gidişat ile ilgili ipucu verebilir. Ancak şunu da unutmamak gerek; bu ligde her takım takılabiliyor. Bu nedenle neyin ne olacağı asla belli olmaz.