Nurcan Bilik ile bugün iftara ne yapsam? İşte iftar menüsü

Nurcan Bilik ile bugün iftara ne yapsam? İşte iftar menüsü

İftar menüsü: İftarda ne pişirsem? diye düşünenleri Bilik Ailesi Youtube kanalından en lezzetli ve kolay yemek tarifleri, iftar menüleri.

"İftar da ne pişirsem" diye düşünenler için şahane bir menü hazırladım. Sevdikleriniz ile birlikte oturacağınız iftar sofrasında afiyetle yiyeceğiniz yemekler için yardımcı olacak.

Bugün masamızın yıldızı LOKUM GİBİ PİŞEN ANTEP TAVA- FIRINDA SEBZELİ KEBAPolacak. Tarifi anlatımı ve malzemeleri ile aşağıda.

ŞEFİN ÇORBASI 

4 yemek kaşığı yoğurt

1 su bardağı süt

2 sarımsak

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

7 su bardağı su

1 çay bardağı tel şehriye

LOKUM GİBİ PİŞEN ANTEP TAVA- FIRINDA SEBZELİ KEBAP

3 adet Patlıcanı alacalı biçimde soyuyoruz ve küpler halinde doğruyoruz. Tuzlu suda 10 dakika bekletelim ki acısı çıksın. İki adet kapya biberi - 3 adet yeşil biberi küpler halinde doğruyoruz. 3 adet patatesi de küpler halinde doğruyoruz. Bütün sebzeleri tepsiye alalım. 500 gram kuzu kuşbaşıyı da tepsiye alalım Üzerine 4-5 adet domatesi küpler halinde doğruyoruz. 2 adet kuru soğanı büyük halde doğruyoruz. 1 baş sarımsağın da tamamını tepsiye ekliyor ve salçalı sosunu hazırlamaya başlıyoruz. SALÇALI SOS 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası İsteğe bağlı tuz, kekik, karabiber, pul biber ve kimyon ekliyoruz. 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı ekleyip 1 buçuk su bardağı su ile kıvamını açıyoruz. Sosu tepsideki malzemelerin üzerine döküp ellerimizle güzelce harmanlıyoruz. Daha sonra yine ellerimizle tepsideki malzemeleri düzeltiyoruz. 1 adet yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıktıktan sonra tepsimizin üzerine seriyoruz. Onun da üzerine alüminyum folyo sarıp 200 derecelik fırında 1 saat pişiriyoruz. Son 10 dakikada üzerinden yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu alıp pişirmeye devam ediyoruz ki sebzelerin üzeri de kızarsın.

Borcamda kaşık tatlısı tarifi - Altı tavuk göğsü üstü supangle

MALZEMELER tavuk göğsü için 125 gram tereyağ 1 su bardağı un 1 kitre süt 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya SUPANGLESİ İÇİN 2 buçuk su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kakao 1 yumurta sarısı varsa 1 kahve fincanı damla çikolata bitter yarım su bardağı soğuk su üzeri için kakao

tariflerimiz için Bilik Ailesi Youtube kanalımıza da mutlaka göz atın.

SAMSUN İÇİN İFTAR VAKTİ: 19.21

samsun iftar