Samsun'da mayın mı bulundu?

Samsun'da mayın mı bulundu?

Sosyal medyada Samsun'da mayın bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Samsun'un Alaçam İlçesi Doyran Köyü Cırtlar Mahallesi deniz sahilinde mayın bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı. 

Sosyal medyada "Cırtlar Mahallesi deniz sahilinde mandalarını yaylıma çıkarmış olan 15 yaşındaki genç Yalçın .S ve arkadaşı Uğur D. sahil kenarında bulunan daha önce hiç rastlamadığı bir cisim gördü" şeklindeki iddia ile birlikte bir de resim paylaşıldı. 

Samsun'da mayın mı bulundu?

 Paylaşımda şu ifadelere yer verildi

Doyran Köyü Cırtlar Mahallesi deniz sahilinde mandalarını yaylıma çıkarmış olan 15 yaşındaki genç arkadaşımız Yalçın .S ve arkadaşı Uğur D. sahil kenarında bulunan daha önce hiç raslamadığı bir cisme rast gelerek ilk olarak Jandarma kuvvetlerine haber vererek ekibin olay yerine intikal etmesini sağlamıştır. Cismin bir mayın olduğu tespit edildiğinde Jandarma kuvvetleri tarafından imha edilerek kontrol altına alınmıştır. Ebeveylerin dikkatine karşımıza çıkan farklı cisimler tehlike doğurabiliyor çocuklarımıza acil durumda aranması gereken itfaiye, polis, jandarma, ambulans gibi hizmetlerin numaralarını öğretelim. Genç arkadaşlara dikkatliliğinden dolayı köy halkı olaak teşekkür ediyoruz. 

Daha öncede Samsun`un Alaçam İlçesi`nde sahil kenarına vurmuş halde Rus yapımı deniz altı mayın tetikleyicisi bulunmuştu. 

Avlanmak için sahil kenarına giden balıkçılar sahile vurmuş halde bir cisim fark etti. Durumu Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildiren balıkçılar cismin yanından uzaklaştı. Olay yerine gelen ekipler cismin Rus yapımı deniz altı mayın tetikleyicisi olduğunu tespit etmişti.