Samsun'da karantina kurallarını ihlal eden 5 kişi yakalandı

Samsun'da karantina kurallarını ihlal eden 5 kişi yakalandı

Samsun'da dün karantina kurallarını ihlal eden 5 kişi yakalanarak, gerekli adli ve idari işlemler yapıldı.

Samsun haber - Samsun'da dün pozitif veya temaslısı olup karantina kurallarını ihlal eden toplam 5 kişiSamsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine yakalanarak, gerekli adli ve idari işlemler yapıldı.

Samsun'da güven timleri tarafından yapılan kararlı ve şok denetimlerde, gezintiye çıktılarını beyan eden 2 şahsın yapılan HES Kodu sorgulamalarında riskli oldukları tespit edilmiş olup, karantina kurallarını ihlal eden söz konusu şahıslara idari yaptırım cezası uygulanarak 112 ekiplerine teslim edildi.

İlkadım ilçesinde karantina kurallarını ihlal edip ikametinde olmayan 1 kişi, zincir bir markette alışveriş yapmak için içeri girerken yapılan HES Kodu sorgulamasında durumu riskli olduğu tespit edilen yabancı uyruklu 1 şahıs ve aracıyla seyahat halinde iken trafik ekiplerimizce yapılan HES Kodu sorgulamasında karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 1 şahıs, idari yaptırım cezası uygulandıktan sonra filyasyon ekiplerine teslim edildi.

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, "En büyük zenginliğimizin sağlık olduğunu bir kez daha vurgulayarak, karantina kurallarını ihlal edip toplum sağlığına tehdit oluşturan şahıslara asla taviz verilmeyecektir. İlimizi çok riskli iller kategorinden çıkarıp, maviye kategoriye yükseltmek için denetimlerimiz artarak yoğun bir şekilde de devam edecektir." denildi.